Vážení rodiče, milí žáci,

vstupujeme do posledních prázdninových dnů a první školní zvonění se nezadržitelně blíží. Dnes vám přinášíme důležité informace vztahující se právě k 1. září, tedy dnu, kterým zahájíme školní rok 2021/2022.

1.školní den

1. září se dveře školy otevřou v 7:45 hod. pro žáky 2.-9. tříd. Na naše prvňáčky budou před školou čekat jejich třídní paní učitelky, aby si je, po slavnostním přivítání ředitelem školy a zástupci zřizovatele, odvedly do jejich nových tříd, kde bude pokračovat zahájení školního roku. Rodičům prvňáčků bude umožněn vstup do tříd. Žádáme je však, aby dodržovali platná hygienická opatření a v budově školy (tedy i ve školní třídě) používali ochranné prostředky (nanorouška nebo respirátor).  Vyučování 1.školní den bude ukončeno pro 1.vyučovací hodině, tedy přibližně v 9:00 hod. Školní družina je pro přihlášené žáky v provozu od 6:15 hod. do 15:00 hod. Obědy ve školní jídelně se budou vydávat od 10:00 do 12:30 hod.

Testování žáků

Platná hygienická opatření přikazují provést kontrolní testování na odhalení případné nákazy nemocí Covid_19. Testování žáků proběhne v jejich třídách na začátku zahájení školního roku, tj. v 8:00 hod. Kontrolní testování s využitím AG testů značky GENRUI proběhne dle následujícího harmonogramu: 

  • 1.9. žáci 2.-9.tříd
  • 2.9. žáci 1.tříd
  • 6.9. všichni žáci
  • 9.9. všichni žáci

V případě zájmu bude rodičům prvňáčků umožněna jejich fyzická přítomnost při testování.

Test nemusí podstoupit žáci, kteří mají plně ukončené očkování proti nemoci Covid_19 (od očkování uběhlo 14 dní), případně prodělali nemoc Covid_19 a od této doby neuběhlo více jak 180 dní. Testování ve škole se rovněž nemusí zúčastnit žáci, jejichž testování proběhlo v odběrovém místě a výsledek testu předloží třídnímu učiteli/učitelce.

V případě dalších dotazů k testování žáků či k dalším hygienickým opatřením kontaktujte ředitele školy.

Roušky a respirátory

Stávající hygienická opatření nařizují povinnost pohybovat se ve společných prostorách školy (chodby, šatny) s nasazenou ochrannou horních cest dýchacích - roušky, respirátory. Tato povinnost naplatí pro samotné vyučování, tzn. roušku si žák může sundat ve třídě. Výjimku tvoří pravidlo platící pro žáky, kteří nepodstoupí testování. Jim bude umožněna fyzická přítomnost v prezenční výuce, ale ochrannou roušku či respirátor musí používat po celou dobu pobytu ve škole. 

 

Vážení rodiče, milí žáci, Partyzáni,

věřím, že i přes drobné nepříjemnosti zažijeme společně krásný a příjemný začátek nového školního roku. Teď si však ještě užívejte poslední pár hodin letních prázdnin!