Vybraní žáci 8. a 9.tříd  se 15.11. 2021 zapojili do celorepublikové vědomostní soutěže v oblasti IT s názvem „IT – SLOT“. Soutěž si klade za cíl prohloubit zájem žáků o studium informačních technologií a zároveň formovat jejich logické myšlení.

Část soutěžních úloh je zaměřena na oblast základních vědomostí o informačních technologiích (internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování) a část úloh je věnována matematickému a logickému myšlení.

Prvního (kvalifikačního) kola se zúčastnilo celkem 4963 žáků ze 127 škol z celé České republiky, z naší školy se snažilo vyřešit leckteré i záludné otázky 40 žáků.

A kdo zvládl nejlépe Systém Logických Otázek? - Václav Zvánovec z 9.B!!! Ztratil pouze dva body a v celorepublikovém výsledku skončil na 11.místě. Postupuje  mezi 50 nejlepších účastníků do finálového kola, které se bude konat na Soukromé střední škole výpočetní techniky v Praze, ale vzhledem ke  špatné epidemiologické situaci až začátkem příštího roku.

Přejeme mu hodně štěstí a otevřenou a bystrou hlavu!

Vítěz finále získá odměny ve formě hodnotných výrobků z oblasti ICT jak pro sebe, tak i pro školu, kterou reprezentuje! Tak se Vašku snaž! 

koordinátorka L. Hanykýřová