Svoje síly poměřili žáci obou osmiček a devítek ve školním kole Olympiády v českém jazyce, a to v den, kdy se konaly třídní schůzky. Účast nás velice příjemně překvapila! Celkem 26 žákyň/žáků se ve čtvrtek odpoledne pustilo do "češtinářských hlavolamů" a zdolávalo taje našeho národního jazyka. Souboj to byl vyrovnaný, o čemž svědčila 2 druhá místa, a proto muselo dojít k tzv. rozstřelu. Výsledky patřily k těm nejtěsnějším, 2. a 3. místo dělil pouhý bod. Nutno říci, že mnohým se vyvedla zejména slohová část. S chutí jsme si přečetly veselé i dojemné příběhy, které "...se staly minulý týden".

A celkové výsledky? V okresním kole nás bude reprezentovat Anna Vejražková (8. B), které bude dělat společnost Klára Pekárková (9. B). Na "bednu" se dostala Anna Korecká (9. A), která bude plnohodnotnou náhradnicí. Okresní kolo se uskuteční na konci ledna, tradičně v prostorách Gymnázia v České Lípě.

Mezi úspěšné řešitele patří následující bojovnice a bojovníci: Eliška Jarošová (9. B), Anna Peřinová (9.B), Tereza Hájková (9.B), Lucie Pallová (9. B), Adéla Petrtýlová (9. B), Nicola Grošupová (9. A), Jan Krejčí (9. A), Natálie Váchová (9. A), Šárka Švarcová (9. A), Natálie Veselá (9. A), Kristýna Jahodová (8. A), Jakub Seifer (8. A), Tereza Slavíčková (8. A), Anna Středová (8. A), Nela Mazůrková (8. A), Zdeněk Pokorný (8. A), Aneta Koblasová (8. A), Natálie Nováková (8. A), Vanesa Fillingerová (8. A), Pavla Lišková (8. B), Nikola Krédlová (8. B), Adéla Krajíčková (8. B), Sára Langrová (8. B)

Všem odvážlivcům děkujeme!

P. Slámová, P. Horčičková



Fotografie