,,Krásný dobrý den všem, hlavně našim spolužákům, jsme Eva Škodová a Anna Felixová (AKA Překupníci vědomostí). Zúčastnily jsme se soutěže Prezentiáda, což není ledajaká soutěž, a tak jsme se rozhodly vám ve zkratce popsat naše pocity a jak vlastně soutěž probíhala - spíše její grand finále. Grand finále se konalo na Newton university v Praze. Hned jak jsme dorazily, provedla se prezence. Po krátkém focení, menším rozhovoru a celkové přípravě, byla soutěž oficiálně zahájena. Po proslovu organizátorů se tedy začalo prezentovat. V polovině proběhla pauza na oběd a po skončení se vyhlašovali vítězové. Byla možnost dojít si pro zpětnou vazbu od poroty, což určitě doporučujeme! Top 6 týmu mělo následně hodinu na přípravu prezentace, která jim zaručí výhru. To byla hlavní náplň odpoledního programu. Mezitím, co my jsme se bavily improvizací druhých, zmíněných top 6 týmu se připravovalo na výstup. Bohužel jsme se nedočkaly vyhlašování vítězů vzhledem k tomu, že nás trochu tlačil čas. Naštěstí čas zbyl alespoň na prezentace samotné, byla to velmi zajímavá podívaná i jsme se něco nového naučily. Téma v top 6 měli všichni stejné - COPYCAT.
Tato soutěž celkově, hlavně ale grand finále, bylo velmi náročné. Časově, psychicky... Tím vás nechceme vůbec odradit, ba naopak, jestli se vyplatí účast nějaké soutěže, tak je to Prezentiáda! Nasbíraly jsme spoustu nových zkušeností, překonaly jsme naše strachy a naučily jsme se pracovat se stresem. Také naše dovednosti týkající se dělání prezentací se zlepšily, možná to nemusí znít nějak důležitě, ale vše se hodí. Rozhodně se rády účastníme znovu, ať už příští rok, nebo někdy jindy. Pokud se zúčastní někdo z vás, nebo bude s čímkoliv ohledně prezentací a prezentace pomoct, neváhejte se na nás obrátit! Moc nás to potěší.  
Na závěr chceme poděkovat paní učitelce Hanykýřové a Slámové za neskutečnou podporu a pomoc ve všech našich krocích. Poděkování patří také našim spolužákům, kteří byli naším obecenstvem a obrovskou podporou. 

Eva Škodová & Anna Felixová