Náš stánek se jmenoval „Smoothe bar“. Prodávali jsme tam smoothe, shake, pudink a tiramisu. Na smoothe jsme měli hroznové víno, banány, jablka, meloun, mango, mandarinky, kiwi, pomeranče, maliny a borůvky. Když jsme ve tři hodiny začali, mrzelo nás, že k nám do stánku moc lidí nechodilo. Ale po chvilce jsme už nestíhali :-). Líbilo se mi, že děti mezi sebou hezky spolupracovaly.

Kája Čižinská

Náš stánek prodával smoothe z ovoce. Pomáhala nám Kájina maminka. Taky jsme s Kájou tancovaly. S holkama jsme moc nestíhaly, protože pro smoothe nebo shake chodilo hodně lidí. Další stánky byly s jídlem, mejdlíčky, plackami a tričky. Venku byl stánek se šperky a hřejivými polštářky, štěstíčky, hrnečky a přáníčky. K nám do stánků přišel i náš budoucí třídní učitel. U každého stánku si nějakou pěknou věc koupil. Spolupráce mezi dětmi fungovala dobře, takže se to celé moc povedlo a dohromady jsme vydělali 15 047,- Kč.

Terka Mátlová

Můj největší zážitek z jarmarku je, že jsme všichni spolupracovali jako tým. Já si myslím, že se to líbilo nám i rodičům. A můj druhý zážitek byl, že jsem mluvila do megafonu. Já, Péťa, Toník, Kačka a Honza jsme prodávali venku. Sice tam byla zima, ale stálo to za to, protože jsme jako první něco prodali. Naštěstí kluci byli gentlemani a přinesli nám bundy a čaj. Za mě to byl super zážitek. Moc děkuji paní učitelce, že nás do projektu zapojila.

Katka Mlýnská

My jsme prodávali jídlo. Prodával jsem já, David, Míša a Viktor. Mně se na tom nejvíce líbilo, jak jsem spolupracoval s Davidem, jak jsme se nehádali a spolupracovali. Líbilo se mi, jak jsme se s Viktorem střídali u kasy. Pak se připojil Míša a ten nám podával tácky a doplňoval jídlo: šneky, věnečky, laskonky, buchty, pizzičky, řízky s chlebem a okurkou, koláč.

Tadeáš Fanta

Na jarmarku se mi nejvíce líbila příprava a obchodování. Stánky jsme si vyzdobili výrobky, které jsme vyráběli ve škole. Nejdříve žádní lidé nechodili, tak jsme vytáhli megafon. A pak to začalo, chodili další a další lidé.

Honzík Šafránek

Na jarmarku se mi nejvíce líbilo to, kolik tam bylo lidí. A úplně nejlepší bylo, jak jsme všichni spolupracovali, bylo to jako v jiném světě. Místo toho, aby se všichni hádali, tak se k sobě chovali úplně nejlíp a nejvíc dobře. Dále se mi líbilo, že někteří dávali „dýška“. Byli jsme jim za to moc vděční. Pak se mi ještě líbilo to, že nás přišli podpořit rodiče, kamarádi z jiných tříd a učitelé. Přišel se podívat i náš budoucí učitel a hodně si všechno pochvaloval a říkal, že už se na nás moc těší.

David Strupp

Já jsem byla u stánku s keramikou, tričky a svíčkami. Byla jsem s Áďou, Danielkou a Deniskou. Byl to úplně nejlepší zážitek z 5. třídy (zatím). Chtěla bych, aby se vrátil čas, ale to nejde. Bylo to moc super!

Klárka Šimůnková

Když jsme přišli do spořitelny, zdálo se, že si moc nevyděláme. Po necelé půl hodině tam bylo tak narváno, že jsme nestíhali. Vždycky po nějaké době jsme si sčítali peníze a pořád jsme byli víc a víc překvapení. Pak si lidi sedli a šli si sníst, co si koupili za dobrotu. Holky mezi tím tancovaly a pak šly zase prodávat smoothie. Po skončení jsme si neprodané věci rozebrali (bylo jich málo) a šli jsme domů. Když jsme přišli do školy, dozvěděli jsme se, že jsme vydělali přes 15 000,- Kč. :-)

Danielka Váchová

 

Moc děkujeme rodičům za pomoc a podporu a České spořitelně za nádherný projekt Abeceda peněz.

Mgr, Miroslava Mizerová a PARTA Z ÁČKA

 



Fotografie