Přestože nový školní rok je již v plném proudu, během pátečního vyučování jsme se ještě jednou ohlédli za tím minulým. Našim žákům i rodičům jsme dlužili vyhodnocení sběrové akce "Já pro školu, škola pro mě." Smyslem celé akce není pouze soutěžit v tom, kdo odevzdá více starého papíru a plastových víček, ale velký důraz klademe zejména na podnícení zájmu dětí a rodičů o ekologii, která hraje ve filosofii školy velkou roli. V neposlední řadě má celá akce ještě jeden rozměr - posiluje vzájemnou sounáležitost dětí a školy. Třetina získaných finančních prostředků ze sběru je určena na nákup učebních pomůcek, odměn pro děti za jejich aktivity a nákup vybavení, které zvýší úroveň služeb, které žákům nabízíme. Zbylé dvě třetiny peněz putují do třídních fondů a jsou určeny na pokrytí nákladů spojených s třídními výlety a akcemi. Za vedení školy musím přiznat, že celková částka nám vyrazila dech - v minulém školním roce nám sběrová akce přinesla celkem 97 739,-Kč, což znamená více než 50t papírového sběru!
Nasbírat takové množství dalo jistě velkou práci nejen našim dětem, ale celým rodinám. A právě během pátečního vuzčování jsme slavnostně ocenili ty nejpilnější třídy. Absolutním vítězem akce "Já pro školu, škola pro mě" ve šk. roce 2015/2016 se stala třída p.učitelky Mirky Mizerové, letošní 3.A, pomyslnou stříbrnou medaily si odnáší třída p.učitelky Pavly Szabové, letošní 5.A a bronzový stupínek obsadila třída p.učitelky Karoliny Novotné, letošní 3.B. 
Děkujeme však nejen vítězům, na které čekala za jejich snahu zasloužená odměna, ale všem, kteří nás v našem snažení podpořili! Děkujeme moc!
Kompletní výsledky sběrové soutěže si můžete prohlédnout v příloze tohoto článku.

Překonat výsledek minulého školního roku nebude snadné, ale o to větší výzva před námi stojí, co myslíte? Sběrová akce "Já pro školu, škola pro mě" pokračuje i v letošním školním roce, pro který máme připraveno několik drobných novinek.

  • nadále platí možnost odevzdávat sběr nejen ve škole, ale také ve sběrném dvoře. Rozhodnete-li se pro tuto variantu, nezapomeňte nahlásit jméno svého dítěte, třídu a školu. Na přání rodičů a po domluvě s firmou Marius Pedersen Vám zaměstnanci sběrného dvora na požádání vystaví potvrzení, které předáte třídní učitelce.  Díky tomuto opatření zamezíme možným nesrovnalostem při vyýčtování odevzdaného sběru. 
  • Na přání dětí i třídních učitelů budeme letos zvlášť evidovat sběr plastových víček a zvlášť starého papíru.
  • během podzimních měsíců můžete odevzdávat také kaštany a žaludy. Kromě finančního příspěvku, který se celý bude převádět do třídních fondů, chceme podnítit naše děti a celé rodiny k výletům do přírody.
  • Na rozdíl od minulého školního roku budeme zveřejňovat průběžné výsledky soutěže vždy po vyúčtování aktuálního měsíce.

 



Soubory