Také v říjnu naši žáci (a mohdy celé rodiny) pilně sbírali starý papír a plastová víčka, čímž se aktivně zapojili do celoroční akce "Já pro školu, škola pro mě". Jak ukazují průběžné výsledky, můžeme letos očekávat vskutku dramatický souboj o celkového vítěze!
 

Papír - suverénní vedení 3.A

Nejpilnějšími sběrači i v říjnu byla třída 3.A, která upevnila své průběžné vedení. Jestliže zářijový výsledek (916 kg) vzbudil náš respekt, říjnový výsledek zasluhuje absolutní obdiv, neboť nasbíraných 1516 kg opět znamená měsíční vítězství. S celkovými 2 432 kg se 3.A drží v pozici suverénního lídra soutěže. Černým koněm říjnového kola se stala, možná trochu překvapivě, 8.A, která nasbírala úctyhodných 768,5 kg a v celkovém pořadí se posunula z 13.místa na průběžnou bronzovou příčku. Celkově 2.příčku obhájila 3.B, která v říjnu nasbírala 494,5 kg. starého papíru. Pozoruhodné je, že právě 3.B zvítězila i v říjnovém kole sběru plastových víček.

Plastová víčka - ve vedení 4.A

I soutěž ve sběru plastových víček je zajímavá a napínavá. Svým říjnovým vítězstvím se 3.B posunula z celkového 9.místa na průběžné místo 5. 5.B, která vedla po úvodním kole, si lehce pohoršila a klesla na průběžnou stříbrnou pozici. 4.A, která v září nasbírala 29 kg (!), nepolevila ve své snaze a říjnových 15 kg ji posunulo do celkového vedení! 3.místo prozatím patří 3.A, která aspiruje na titul absolutního vítěze sběrové akce "Já pro školu, školu pro mě!" Ale nepředbíhejme, uvidíme, co nám přinesou další měsíce. 

A něco pro zvířátka....

Na konci září jsme vyhlásilli novinku v naší sběrové soutěži - sběr kaštanů, protože jsme chtěli pomoci našim lesním zvířátkům přečkat nadcházející zimu. Zároveň sběr kaštanů přinesl cenné korunky do třídních fondů. Inu, komu se nelení, tomu se zelení! A nejvíce se nelenilo 3.B, která si díky svým nasbíraným 596,5 kg zajistila nejen celkové vítězství, ale také 1 789,5 Kč do třídní pokladničky. 227 kg kaštanů zajistilo celkové druhé místo třídě 5.A a pomyslná bronzová medaile právem náleží třídě 1.A (198 kg). Za všechna zvířátka děkujeme! 

POZOR! Sběr v kalendářním roce 2016 bude ukončen ve středu 7.12.



Soubory