U příležitosti oslav Dne učitelů převzala ve středu, 27.3.2019, naše kolegyně, Mgr. Jana Lövenhöferová, na Krajském úřadě Libereckého kraje ocenění za dlouholetou pedagogickou práci. Naší paní učitelce srdečně k udělenému ocenění gratulujeme a děkujeme za její práci.

Z nominačního dopisu vedení Základní školy Partyzánská:

"Profesní kariéra Mgr. Jany Lövenhöferové je téměř 45 let nerozlučně spjata s českolipskými školami. V září roku 1975 nastoupila jako začínající učitelka do MŠ Svárov, později přestoupila do MŠ K.Poláčka, kde dokonce zastávala funkci ředitelky školy. Svou pedagogickou dráhu nakrátko přerušila z důvodu mateřské dovolené, aby se v roce 1989 vrátila zpět do prostředí předškolní výchovy, do MŠ Moskevská. V rozmezí let 1994 – 2000 studovala dálkově Pedagogickou fakultu Technické univerzity v Liberci, již jako učitelka ZŠ Partyzánská, později ZŠ Klíč. Paní učitelka si vybrala pro svou specializaci oblast (specifické poruchy učení), ke které měla blízko i díky osobní rovině, sama vychovávala syna postiženého poruchou sluchu. Na úspěšné vysokoškolské studium plynule navázala další odbornou přípravou zaměřenou na výuky anglického jazyka pro I.stupeň (2001-2002) na Technické univerzitě v Liberci. Po čtyřleté zkušenosti v ZŠ Kravaře se v roce 2007 vrátila na Základní školu Partyzánská, kde působí dodnes. Letošní školní rok je pro naši kolegyni posledním v roli třídní učitelky. Uzavře tak svou učitelskou dráhu, ke které vždy přistupovala s respektem, láskou a oddaností, tedy s předpoklady, bez kterých si nelze pedagogické působení představit. Jana Lövenhöferová je učitelkou I.stupně. Jsem přesvědčený, že vysokou odbornost, s jakou svou profesi vykonává, získala nejen svým vysokoškolským studiem a dlouholetou praxí, ale také díky svému působení v oblasti předškolní pedagogiky. Zásadní životní, a v přeneseném slova smyslu i profesní, zkušeností byla pro paní učitelku výchova syna se sluchovým postižením. To předurčilo její budoucí profesní orientaci, ve které se stala respektovaným a uznávaným odborníkem. Kolegyně Lövenhöferová zároveň na ZŠ Partyzánská působí jako logopedická asistentka, která je vítaným a ceněným pomocníkem našim žákům při překonávání logopedických potíží.

Nominace ze strany vedení školy na ocenění pedagogického pracovníka u příležitosti Dne učitelů 2019 je vyjádřením naší úcty a respektu k dlouholeté a kvalitní pedagogické práci naší kolegyně. Mgr. Jana Lövenhöferová se po celou dobu své učitelské kariéry věnuje zejména práci s dětmi, kterým stojí v jejich cestě za vzděláním mnohdy velmi vážné překážky, kterými jsou specifické poruchy učení. Díky neustálému procesu sebevzdělávání a svým bohatým zkušenostem je pro všechny děti, se kterými pracovala a pracuje, oporou a neocenitelným pomocníkem. Přispívá k tomu jistě i fakt, že sama je matkou syna  se  sluchovým postižením nebo skutečnost, že překonala vážné zhoubné onemocnění. Je to právě možná souhra životních okolností, které jsou silným motivem pro její práci. Uvědomuje si, se skromností sobě vlastní, že pomoc těm, kterým život komplikují jejich handicapy, je nejen výzvou, ale oním posláním, které je s učitelstvím tak často spojováno."