Ahoj Partyzáni,

s blížícím se začátkem školního roku finišují přípravy naší Partyzánky. Provozní personál i vedení školy finišuje s všemi přípravami tak, aby vše bylo 1.9. připraveno, uklizeno, opraveno, zkrátka aby vše bylo špígl nígl :-)

Tak co jsme všechno stihli?

3.etapa výměny oken

Již třetí prázdniny je tou největší opravou výměna oken, tentokrát v části budovy, kde sídlí 2.stupeň. Nových oken se v této části budovy dočkaly poslední učebny (kmenová třída 9.C a učebna výpočetní techniky), školní šatna, sociální zázemí a kabinety učitelů. Podle dohody se zřizovatelem je poslední etapa (chodby, kanceláře vedení školy, sekretariátu, sborovna šatny v tělocvičně, jazyková učebna a kabinet výchovné poradkyně) naplánována na období hlavních prázdnin školního roku 2022/2023. 

Za provedenou rekonstrukci jsme rádi, protože zvýší komfort pro žáky i pedagogy a zlepší hygienické podmínky školy. Zároveň očekáváme snížení výdajů na vytápění školy, což je v důsledku současné situace více než žádoucí :-)

Celkové náklady: 1 157 025,- Kč 

Výměna topných těles aneb Před tabulí bude horko...:-)

V souvislosti s provedenou rekonstrukcí oken došlo v učebnách a kabinetech 2.stupně ke kompletní výměně topných těles, neboť stávající systém vytápění školy byl vysoce neekonomický a nedostatečný. Litinové radiátory měly zkrátka své nejlepší roky za sebou. I tato rekonstrukce je rozdělena na etapy (dle finančních možností školního rozpočtu). Přestože víme, že někdy je ve školních učebnách poměrně horko (zejména při zkoušení a při písemkách), věříme, že i tato změna zlepší prostředí pro naše žáky!

Celkové náklady: 406 443 ,- Kč (zahrnuje i výměnu hořáků plynového kotle)

  

...a je vymalováno!

Kompletní rekonstrukce se dočkaly dvě učebny školy - učebna českého jazyka pro 6.-7.ročník (kmenová třída 7.A) a třída 2.A (p.uč.Iva Hášová). Do nového kabátu jsme také oblékli chodbu v přízemí (1.stupeň) a v ostatních učebnách školy jsme provedli nejdůležitější oprvavy (a věřte, že školní rok zanechal své nesmazatelné stopy...).

Celkové náklady: 52 545 ,-Kč

Nový školní nábytek

Do nových lavic letos usednou žáci v  učebně 2.A (I.Hášová) a v učebně 4.B (R.Vítů). V ostatních učebnách jsme doplnili či částečně vyměnili školní nábytek dle aktuálních potřeb (oni ty děti strašně rychle rostou....).

Celkové náklady: 160 956,-Kč

Vaříš, vařím, vaříme aneb Děti v akci

Zásadní proměnou prošla školní cvičná kuchyňka, která (ne)sloužila svému účelu více jak 30 let. Naše děti nyní mohou pro potřeby výuky pracovních činností a dalších aktivit využívat komletně zrenovovanou kuchyňku, včetně moderních spotřebičů. Postupně také doplníme vybavení a my se už teď těšíme na kulinářské dovednosti dětí i paní učitelek! Přeci jen, takové koláčky jsou na Partyzánce legendou :-) 

Celkové náklady: 326 190 ,-Kč

Cestou k digitální gramotnosti

V rámci Národního plánu obnovy - Prevence digitální propasti jsme pro potřeby žáků pořídili 11 nových notebooků, které jednak doplní stávající vybavení učebny výpočetní techniky, jednak umožní žákům intenzivnější práci ve vyučování. Zároveň toto vybavení nabízí učitelům zkvalitnit metody a organizaci vyučování a v neposlední řadě bude pořízené vybavení k dispozici žákům, pro které je přístup k počítači problematickou záležitostí. 

Celkové náklady: 93 000,-Kč

 

Děkuji všem, kteří přiložili ruku k dílu! Těšíme se na Vás, Partyzáni!