Vážení rodiče, milí žáci,

v pondělí 3.9.2018 zahájíme společně nový školní rok. Dříve, než zasedneme do školních lavic, dovolte mi, abych vám představil novinky, které jsme si pro školní rok 2018/2019 připravili. 

Nové tváře (nejen) v pedagogickém sboru

S novým školním rokem k nám na Partyzánku přicházejí i posily z řad pedagogů. Při výuce anglického jazyka se budou naši žáci potkávat s Mgr. Petrou Mayovou, hodiny tělocviku, přírodopisu a ČaSP povede Mgr. Milan Šandera, tým pedagogických asistentek posílí Tereza Pospíšilová a  celoroční pedagogickou praxi u nás bude vykonávat Vojta Legner (tělocvik). Ke změně dochází také u nepedagogických zaměstnanců školy, novým školníkem je již od července pan Josef Charvát, do školní kuchyně nastupuje paní Alena Koucká. Všem přejeme hodně úspěchů v naší společné práci, vítáme vás na Partyzánce! 

Elektronické žákovské knížky již od 4.ročníku

Jednou z podstatných novinek letošního školního roku je rozšíření elektronických žákovských knížek i pro žáky 4. a 5. tříd. Elektronické ŽK dosud využívají žáci 2. stupně. Zásadní výhodou tohoto nástroje je především možnost efektivní komunikace mezi školou (vedením školy, pedagogy) a rodiči. Rodiče mají nejen ucelený přehled o výsledcích svých dětí, ale zároveň získávají podrobnější informace o průběhu výuky. V neposlední řadě považujeme za samozřejmé a nezbytné, aby naši žáci dokázali využívat moderních technologií, které jsou dnes součástí našich životů. Podrobnější informace získají rodiče čtvrťáků a páťáků na úvodní rodičovské schůzce.

Prodloužení velké přestávky

Zásadní novinkou letošního roku je prodloužení velké přestávky o 5 minut. K této úpravě školního řádu nás vedlo několik skutečností. V průběhu 2. pololetí minulého školního roku mohli žáci trávit velkou přestávku na školní zahradě či v prostoru před školou. Chtěli jsme tak přispět k tomu, aby naši žáci měli o přestávce více pohybu (což vnitřní zařízení školy příliš neumožňuje), aby mohli být, v případě příznivého počasí, na čerstvém vzduchu, a také, aby načerpali nové síly pro další průběh vyučování. Sami naši žáci vznesli prostřednictvím žákovského parlamentu k vedení školy požadavek na prodloužení velké přestávky tak, aby bylo možné zachovat pobyt venku a zároveň zvládnout přípravu na další výuku. Prodloužením velké přestávky nedojde k posunu konce vyučování, neboť naopak zkrácena bude přestávka mezi 3.a 4.vyučovací hodinou.

Konzultační hodiny našich pedagogů

Nejen pro potřeby našich žáků, ale především pro potřeby rodičů zavádíme od letošního září konzultační hodiny pedagogů. Každý z našich učitelů vám bude po předchozí domluvě (skrze funkci Komens v Bakalářích nebo prostřednictvím emailu) k dispozici pro konzultace ohledně prospěchu či chování vašich dětí. Rozpis konzultačních hodin naleznete pod fotografií daného pedagoga v sekci Škola/Zaměstnanci. Zavedení konzultačních hodin zároveň umožní našim pedagogům, aby se na setkání s vámi vždy pečlivě připravili a byli vám k dipozici. Je samozřejmě možné, opět po předchozí domluvě, konzultovat s pedagogem i v jiném času, než který je pevně daný. 

Věříme, že uvedené novinky a změny přispějí k pohodovému průběhu nového školního roku!