S příchodem nového školního roku mnozí rodiče řeší obalování knih, které jsou často v nestandardním formátu a v papírnictví se na ně neseženou žádné vhodné obaly. Přestože jsou instituce, které nabízejí balení knih za poplatek, my vám přinášíme fotopostup připravený naší kreativní kolegyní, paní Ilonou Červinkovou,podle kterého si nestandardní formáty obalíte doma sami. Nemusíte se bát, není to nic složitého.

Co budeme potřebovat?
  1. folii na obalení knih
  2. izolepu
  3. nůžky
  4. 3 kolíčky na prádlo
  5. samozřejmě knihu, kterou budeme obalovat :-) :-)
Obalujeme naší učebnici

 Nejprve si zavřenou knihu položte na folii. Na každé straně knihy nechte přesah cca 6 cm. Folii ustřihněte.

Přesahující folii založte do vnitřku knihy. Na obou stranách zajistěte kolíčkem. Následně folii sestřihněte šikmo od rohu knihy tak, jak vidíte na fotografii. Pro lepší představu jsem ponechala odstřiženou část vedle.

Několik centimetrů od hřbetu knihy si folii nastřihněte až k hraně knihy. Toto zopakujte na všech čtyřech stranách. Nyní si otevřenou knihu mírně nadzvihněte a nastřiženou část folie ohněte dovnitř.

Sestřihněte folii šikmo od rohu knihy. Tento krok zopakujte na všech čtyřech rozích. Oba přečnívající konce folie zahněte do knihy, zajistěte kolíčkem a překrývající se část slepte kusem izolepy.

Váš nový obal je dokončen :-) Přejeme vám krásný školní rok s vlastnoručně obalenými knihami. Teď už s chutí do učení!