Děti z 5. tříd dostaly jedinečnou příležitost zapojit se projektu České spořitelny Abeceda peněz. Děti nahlédnou interaktivní a hravou cestou do světa podnikání. Podstata projektu spočívá v možnosti založit si třídní fiktivní firmu a v průběhu 3 měsíců vyrábět výrobky a poté je co nejvýhodněji prodat na jarmarku. Ten se uskuteční v prostorách České spořitelny během dubna a května.

Prvním krokem byla exkurze v České spořitelně uskutečněná v minulém týdnu. Děti čekal soutěžní kvíz, ve kterém si měly možnost vyzkoušet svoje znalosti z oblasti finanční gramotnosti a bankovnictví. Následovala prohlídka prostor spořitelny jako například bezpečnostní schránky a místnosti, ve které měly možnost hovořit s virtuálním finančním poradcem. Dostaly také příležitost vybrat si hotovost z bankomatu a opět ji vložit na účet přes platební kartu. Na závěr představily svůj podnikatelský záměr, prozradily název své firmy a získaly půjčku 3000,- Kč na nákup materiálu pro výrobu. Následující tři měsíce se děti budou věnovat výrobě a přípravě produktů pro jarmark, na který budete všichni srdečně zváni.

Tak držme dětem palce v jejich úsilí a přejme jim co nejlepší výdělek, který se jim bude určitě hodit třeba při rozlučce s pátým ročníkem.

 

Mgr. Miroslava Mizerová



Fotografie