Již od minulého roku jsme připravovali na škole nový mezinárodní projekt s názvem „100 let vzájemnosti a odlišnosti“ za finanční podpory Fondu Visegrad. Partnerské školy jsou zároveň z partnerských měst České Lípy – Bardějova, Boleslawce a Užhorodu. Projekt jsme zahájili přípravným jednáním organizačního týmu ve čtvrtek společně s hosty z Ukrajiny, Slovenska a Polska a zástupci našeho města. Děkujeme tímto za příjemné přivítání paní starostce.

V rámci projektu jsou plánována setkání žáků jednotlivých škol a různé aktivity připomínající například důležité dějinné události jejich země, mapování míst ve městě v proměně času od roku 1918 do současnosti nebo vytvoření turistického průvodce pro děti s nápady na výlet v okolí jejich města.

Za měsíc budeme právě na Partyzánce realizovat první setkání žáků všech zapojených škol. Ti se již teď pustí doma do práce na zadaných úkolech, aby přestavili své město a jeho okolí ostatním účastníkům projektu. Vše musí ale zvládnout v angličtině, která bude oficiálním komunikačním jazykem projektu.

Mgr. Petra Horčičková

 



Fotografie