Jedním z klíčových úkolů vedení školy pro letošní školní rok je posílit nabídku zájmového a mimoškolního vzdělávání pro naše žáky. Naši žáci doposud měli možnost zapojit se, nad rámec svých studijních povinností, do různorodých aktivit a zájmových kroužků, které jim umožnily realizovat se a prohlubovat své dovednosti a schopnosti."Stálicemi" v této rovině vzdělávání je již několik let činnost mažoretek Adelline, Šachová akademie, Klub zábavné logiky, Školní pěvecký sboreček, Kouzlení s papírem, Školní divadlo nebo činnosti realizované pod vedením školní družiny - Flétničky, Keramika, Pohybové hry či Šikovné ručičky. 

Jelikož jsme cítili, že nabídka zájmové činnosti, která navazuje na výuku, neodpovídá zcela nárokům ze strany našich dětí, usilovně pracujeme na rozšíření této nabídky. V letošním školním roce jsme otevřeli pro naše žáky kroužek Španělštiny, Fotografický kroužek či právě začínající Klub zábavné logiky pro žáky II.stupně. Podařilo se i obnovit činnost Florbalové přípravky pro žáky I.stupně. Cennou spolupráci jsme navázali v závěru minulého roku s Atletickým klubem Česká Lípa, který otevřel v naší škole svou atletickou přípravku. Nově zkoušíme na Partyzánce zahájit spolupráci s "Volejbalovou akademií", pod vedením pana Milana Šína, předsedy a gestora Volejbalové akademie Nový Bor z.s.

Celý projekt je u nás ve škole v samém počátku, pilotně nabízíme účast žákům 3.a 4.tříd. Jestliže se spolupráce s Volejbalovou akademií osvědčí a vzbudí zájem jak ze strany dětí, tak také ze strany rodičů, budeme se snažit od příštího roku naplno rozvinout naší spolupráci. Všechny podrobnosti k činnosti akademie naleznete na oficiálních stránkách Volejbalové akademie zde.

Celý projekt jsme odstartovali ve středu 1.3.2017 turnajem 3.ročníků, který byl jakousi ochutnávkou toho, co děti v rámci Volejbalové akademie čeká. Je pro nás potěšující, že hned úvodní setkání vzbudilo v našich třeťáčcích velký zájem a ohromné nadšení. Přestože výsledky nebyly tím nejdůležitějším, srdečně gratulujeme našim medailistům úvodního školního turnaje:

1. místo: Viki Steinz, Honzík Šafránek (3.A)
2.místo: Martin Pelc, Davídek Svoboda (3.A)
3.místo: David Mazůrek, Péťa Jeník (3.B)

Kompletní výsledky včetně bohaté fotogalerie naleznete zde.

Podobný turnaj, v rámci kterého si budou moci děti vyzkoušet to, co je ve Volejbalové akademii čeká, chystáme pro naše 4.ročníky na pátek 10.3. během dopoledního vyučování.

Organizační informace k tréninkům Volejbalové akademie:

  • tréninky jsou plánovány každou STŘEDU od 13:30 do 15:00 hod. v tělocvičně ZŠ Partyzánská
  • za měsíc březen žáci ZŠ Partyzánská NEPLATÍ žádné školné, od dubna 2017 je školné stanoveno na 100,-Kč/měsíc
  • o případných změnách budete informováni p.Šínem i na webu školy