Covidová epidemie nám již rok komplikuje život. Přišli jsme díky ní o řadu možností, bez kterých je náš každodenní, nejen ten školní, svět o moc chudší. A právě v této době má každá dobrá zpráva cenu zlata. Jednou takovou je novinka, kterou jsme zařadili do výuky 3. až 5. tříd. Od začátku tohoto týdne jsme pro naše děti spustili akci "Tělák s Márou!". Chceme jí oživit a zpříjemnit mnohdy únavnou a vyčerpávající distanční výuku našich dětí. Uvědomujeme si, že organizací on-line výuky se jim sice snažíme nahradit to, o co přichází v důsledku uzavření škol, ale zároveň jsme je touto cestou přikovali k počítačům, pracovním listům a úkolům. Drobným, lež příjemným zpestřením, jim může být náš on-line tělocvik s Márou, který tak volně navazuje na podzimní akci "Rozhýbeme Partyzánku".

Marek pravidelně vstupuje do vyučování každé třídy z uvedených ročníků celkem 2x týdně, aby si s ním děti zacvičily, protáhly se, ulevily svým mozkům a taky se zasmály. Jak jsme letmo zjistili, přidávají se i někteří rodiče a rovněž samotné paní učitelky, což nás těší dvojnásob! Zajímavostí, kromě jiného je, že Mára se s našimi dětmi spojuje z Brna, což svědčí o tom, že Partyzánka má své "přátele školy" skutečně všude. A kdo tedy je náš on-line učitel tělocviku?

Marek Sedlmajer byl členem českého juniorského týmu v sólové kategorii a v kategorii sportovních dvojic. Českou republiku reprezentoval ve sportovních dvojicích dvakrát na juniorském MS a v seniorské kategorii je dvojnásobným účastníkem mistrovství Evropy. Je pětinásobným mistrem ČR. Mnoho let působil v krasobruslařských show. Posledních sedm let se Marek Sedlmajer podílel na krasobruslařské přípravě dětí v klubech v ČR i v zahraničí (TJ Stadion Brno, SKK Ostrov, Sporting Ghiaccio Artistico Pinzolo /ITA/, Cristal Saporo /JPN/ a ASK Lovosice).

 

Tak sportu zdar, Partyzáni!