Milá Partyzánko,

nevidím důvod, abych Vám všem nepopřál krásný dobrý den! Můj dnešní článek není věnován současné pochmurné koronavirové krizi (i když...), nevydávám žádné opatření ředitele školy a nesděluji žádnou převratnou novinku. Dnes chci na tomto místě veřejně poděkovat svým kolegům a kolegyním a popřát jim jen to nejlepší ke Dni učitelů.

Je paradoxní, že si "náš" stavovský svátek připomínáme v době, kdy školní třídy zejí prázdnotou a kdy je (nejen) na Partyzánce nezvyklý klid, pusto a prázdno. A snad právě tato situace mi připomněla našeho učitelského patrona, Jana Amose Komenského, který stavěl základy moderní pedagogiky v pobělohorské době daleko od svých bližních, přátel, spolupracovníků a rodiny. Jsme vlastně v podobné situaci, byť důvody jsou poněkud jiné. Ale jedno nás spojuje, stejně jako Komenský se svou prací snažil o to, aby byl náš svět lepší, stejně tak my se přes všechna úskalí snažíme o to, aby naši žáci obstáli ve svých životech a byli těmi, kteří budou to silou, jenž má odvahu a schopnost náš svět změnit. 

Jako váš kolega, jako ředitel Partyzánky, cítím, že je vám za vše, co pro naše děti děláte, potřeba poděkovat. Zejména v této době, kdy, i přes veškeré útrapy, věnujeme maixmum času a energie k tomu, abychom společně zvládli nastalou situaci a připravili pro naše děti smysluplný vzdělávací program. Dílem Komenského se line zásadní myšlenka - člověk se učí od první do poslední minuty svého života. Učíme se i my, učíme se od našich dětí, od sebe navzájem. A za to Vám děkuji! 

Milá sborovno, přeji ke Dni učitelů hodně sil, nevyčerpatelnou energii a otevřenou mysl, abychom v naší práci stále nacházeli smysl!

Mgr. Karel Minařík