V pátek 31. března se vydali sedmáci a osmáci naší školy do Naivního divadla v Liberci, aby zhlédli představení „ Lékařem proti své vůli“, kterou právě před 350 lety napsal klasik světové komedie Moliére. Jedná se poněkud bláznivou komedii (inspirovanou „komedií dell´arte“), v níž se omylem stává drvoštěp Sganarelle lékařem. Své „zázračné“ schopnosti je nucen prezentovat v domě boháče Geronta, který doufá, že konečně vyléčí jeho „oněmělou“ dceru Lucindu, jež se tímto způsobem pokouší řešit svůj problém s nechtěnými vdavkami (sňatek pro peníze bez lásky je dalším tématem hry). Po sérii nedorozumění, převleků a zmatků, během nichž Sganarell málem skončí na šibenici, nakonec vše dobře dopadne!

Mgr. Petra Horčičková

Jak se veselohra líbila dětem ?

Bylo to moc krásné a vtipné představení, které bylo zároveň i poučné – nesmíme ze sebe dělat někoho jiného, než jsme.  Střídaly se výstupy loutek i živých herců, kteří byli výborně sehraní a všestranní – hráli, vedli loutky, zpívali i hráli na hudební nástroj. Vše doprovázel dunivý zvuk bubnu, ten udával rytmus celé hře. Obrovská hlava Moliéra nám připadala strašidelná. Všechno nakonec dobře dopadlo.  (výběr z prací žáků 7.B)

Naivní divadlo mě mile překvapilo. Tak malé divadlo a tak velkolepé představení. Každý člověk na jevišti byl obdařen úžasným darem, skvělým hlasem, výbornými hereckými výkony a uměním hrát na hudební nástroj. Ne v každém divadle uvidíte výtečné zkombinování loutkového a činoherního představení. Naivnímu divadlu patří velké díky za pobavení a krásné prožití dopoledne. (Nela Mazůrková, 7.A)

Divadlo se mi moc líbilo. Všichni byli velice nadaní jak herecky tak i pěvecky. Představení zahráli vtipně, ale zároveň to byl příběh ze života. Také se mi líbila kombinace loutek, maňásků a živých postav. Určitě bych tam chtěla znovu zavítat s mojí rodinou.  (Anna Středová, 7.A)

Líbilo se mi, že v divadle vystupovali živí herci a zároveň loutky. Představení bylo humorné, v jedné chvíli napínavé. Všichni herci hráli i na hudební nástroje a zpívali. Myslím, že kulisy mohly být namalovány lépe. Moje hodnocení shlédnuté hry je ***** hvězdiček. (Jakub Seifer,  7.A)