Již tradičně pořádají vyučující anglického jazyka na naší škole pro žáky převážně 8. a 9. tříd osmidenní studijní pobyt ve Velké Británii. Letos vycestovaly Mgr. Dagmar Šinerová, Mgr. Lenka Filipová a paní učitelka Lucie Domastová s početnou skupinou 39 žáků do renomované jazykové školy v přímořském městě Worthing.

Všichni byli ubytováni v rodinách, kde si sami vyzkoušeli komunikovat v angličtině a nahlédli pod pokličku života v britských rodinách. Bezprostředně po příjezdu na ostrovy nás čekala první prohlídka Londýna. Po přesunu do Worthing se žáci účastnili každé dopoledne několika hodin výuky angličtiny a po obědě vyráželi mladí cestovatelé na výlety do blízkého i vzdálenějšího okolí. Navštívili jsme například křídové útesy Seven Sisters, lázeňské město Eastbourne, prehistorický Stonehenge, katedrálu v Salisbury a přímořské letovisko Brighton. Poslední den se všichni opět vydali do hlavního města. Zde jsme neopomněli místa jako Big Ben, Buckingam Palace, Piccadilly Circus, China town, Trafalgar Square nebo Leicester Square. Potom jsme dopluli lodí po Temži přímo na Greenwich a pokračovali metrem k autobusu.
Domů si všechny naše děti přivezly spoustu zážitků i zkušeností a rozhodně nelitovaly vynaložených finančních prostředků na tuto cestu. Doufáme, že se podobná akce podaří zorganizovat i v příštích letech.

Mgr. Dagmar Šinerová a Mgr. Petra Horčičková



Fotografie