O podzimních  prázdninách třída 2. A a děti z družinky zažily velké dobrodružství.

V pondělí ráno jsme od školy vyrazili na naši první zastávku – do Motýlího domu. Zde jsme se ocitli téměř v tropech a obdivovali  přes 250 motýlů rozmanitých druhů. Objevili jsme zde na listech břečťanů a banánovníků všechna stadia vývoje motýla – motýlí vajíčka, housenky, kukly a na mnohých z nás  směle přistáli i pestrobarevní motýli. Viděli jsme zde také opravdová terária s velkým výběrem plazů, hadů a pavouků, 3 metry dlouhé akvárium s mořskou vodou s barevnými korálovými rybami a originální napodobeninou útesů Jižního moře. Nakoupili jsme si suvenýry a cestovali dál na prohlídku skalního hradu v Oybinu.

     Třetí a poslední zastávka tento den byla v cíli – v penzionu Celnice - na samém pomezí naší republiky se sousedním Německem. Večer jsme si  vyrobili halloweenské medaile a barevné  halloweenské lucerničky.

     Ani v úterý o zážitky nebyla nouze. Dopolední procházka bukovým hájem byla nejen nádherná, ale také trošku strašidelná, jelikož jsme se ztratili. Naštěstí jsme na správnou cestu včas narazili a dokonce i oběd v naší chaloupce stihli.

     Odpolední halloweenská cesta za pokladem nás protáhla až do městečka Johnsdorf. Skály nám zde vydaly poklad vskutku bohatý. Ještě jsme zde stačili nakrmit labutě a hurá na Celnici, abychom se stačili připravit na večerní halloweenskou párty.

     Zlatým hřebem naší expedice byl samozřejmě večírek strašidel. A že se jich sešlo… Strašidla tančila, soutěžila, zpívala a každé si vyzvedlo svou výhru v halloweenské tombole. Na to vše dohlížela nejen svítící lebka, ale také naše nová kamarádka strašidýlko Lužanda, kterou jsme si s radostí odvezli domů – do 2.A.

     Tato expedice byla pro nás všechny nevšedním zážitkem, ke kterému přispěly i naše úžasné maminky nákupem či vlastním vytvořením halloweenských pokrmů. A za to jim moc a moc děkujeme…

Foto:  http://paja3a.rajce.idnes.cz/Expedice_Luz_2013/