O tom, jak barevný a proměnlivý může být podzim v Lužických horách, se o podzimních prázdninách přesvědčily děti z 1.A a školní družinky.

Naše dobrodružná výprava začala ve čtvrtek 26. 10. návštěvou resortu Malevil. Za slunečného počasí jsme si prohlédli tamní zoologickou zahradu, navštívili stáje a sledovali okolní svět z koňského hřbetu.

Naše cesta pokračovala do Horní Světlé na chatu Luž. Zde nás vřele přivítal ochotný personál, který se o nás vzorně staral po celou dobu našeho pobytu. Největší poděkování patří ale našim maminkám, které nám na cestu napekly ty nejlepší bábovky, koláče, štrůdly či mufiny.

Odpoledne jsme vyrazili po šipkách na velmi zajímavé místo – k Sirnému prameni. Čekalo tu na nás velké překvapení. Strážce tohoto pramene – lesní strašidlo Lužažo! To nám potom svítilo na cestu zpět do naší chaloupky.  Aby se Lužažo necítil osamělý, vyrobili jsme mu po večeři spoustu malých kamarádů.

V pátek jsme se probudili do sychravého dne, ale výstup na nejvyšší vrchol Lužických hor to neohrozilo. Navzdory nepříznivému počasí jsme na Luži našli poklad, který jsme si ovšem museli zasloužit plněním rozmanitých úkolů.

Večerní program se nesl v duchu zábavy, tance a soutěží. Pyžamová párty byla veselou tečkou za dobrodružnou výpravou, za Expedicí Luž 2017.

A strašidýlko Lužažo? Již nestráží Sirný pramen, ale třídu 1.A, svůj nový domov.

 

                                                                                                                    Mgr. Pavla Szabová



Fotografie