Informace o přijímacím řízení na střední školy

1. Zákonný zástupce žáka podává v prvním kole dvě přihlášky ke studiu.

2. Přihlášky si obstará a vyplní sám, předloží škole k potvrzení prospěchu nebo požádá výchovného poradce, který zařídí vyplnění i potvrzení.

3. V případě, že se obrátíte na výchovného poradce, odevzdáte podklady pro vyplnění přihlášek ( tj. název školy a studijního oboru ) nejpozději do 27.2.2015.

4.Potvrzení lékaře je nutné u všech učebních oborů, na zdravotních, pedagogických, vojenských a policejních školách. Pokud bude potvrzení lékaře na přihlášce chybět, bude škola požadovat dodatečné dodání.

5. Pokud je žák veden v PPP nebo SPC, lze požádat příslušné poradenské pracoviště o vystavění zprávy, kterou zákonný zástupce připojí k přihlášce.

6. K přihlášce lze přiložit také diplomy ze soutěží a informace o významných úspěších žáka.

7. Zákonný zástupce je povinen odeslat přihlášku + doplňky řediteli příslušné střední školy nejpozději do 15. 3. 2015.

8. Do 15.3. 2015 obdrží žák od výchovného poradce proti podpisu zápisový lístek, který slouží k potvrzení zájmu o studium na vybrané škole.

9. Zápisový lístek odevzdá zákonný zástupce řediteli školy nejpozději do 10 dnů ode dne zveřejnění seznamu přijatých uchazečů.

10. Pokud tak neučiní ve stanovené době, zaniknou právní účinky rozhodnutí o přijetí ke studiu.

11. Zápisový lístek lze použít pouze jednou. Pouze v případě, že je žák přijat na školu na základě odvolání, může zápisový lístek použít podruhé.

12. Rozhodnutí o přijetí nejsou školy povinny zasílat písemně.

13. Písemně zasílají školy pouze rozhodnutí o nepřijetí.

14. Pokud nebude žák přijat ke studiu, lze proti rozhodnutí podat do tří dnů písemné odvolání. Podrobnější informace Vám dají na příslušné škole, nebo se budete moct obrátit na výchovného poradce.

15. Přijímací řízení bude probíhat v týdnu od 22.4. do 30.4.2015.

16. Pokud nebude žák přijat v prvním kole, podává v druhém kole zákonný zástupce neomezený počet přihlášek. Druhé kolo vyhlašují školy, které neobsadily všechna místa v kole prvním. Informace o volných místech a termínech lze najít na internetových stránkách škola a stránkách příslušného krajského úřadu.

Studium na středních uměleckých školách

1. Přihláška se odesílá do 30.11.2014.

2. Podklady pro vyplnění přihlášek je potřeba odevzdat výchovné poradkyni nejpozději do 18.11.2014.

3. Přijímací zkoušky na školy s talentovou zkouškou se budou konat v době od 2.1. do 15.1. 2015, přesný termín stanoví ředitel školy.

4. Žák, který nebude přijat, obdrží rozhodnutí o nepřijetí nejpozději v termínu, který mu umožní účastnit se přijímacího řízení na střední školu jiného typu.

5. Pokud žák u talentové zkoušky uspěje, pokračuje v přijímacím řízení a konečné rozhodnutí o přijetí nebo nepřijetí ke studiu obdrží nejpozději do 15.2.2015.