27. února byl pro 1. -  4. třídy připraven krásný karneval. Pozdravili jsme se naším ,,Ahoj“ a začala promenáda. Nejkrásnější masky vybírala zlá královna, Sněhurka a 6 trpaslíků. To vše bylo proloženo tancem ,,Mýdlem, hezky mýdlem“ a jinými tanečky. Hráli jsme také různé hry, například ,,židličkovanou“ nebo ,,Bum do hrnce“. Karneval byl sice dlouhý, ale tak se nám líbil, že bychom ho chtěli ještě prodloužit, ale to nešlo. A tak jsme si zase řekli ,,Ahoj“ a karneval bohužel skončil.

                                                                                                                                                                          Matýsek Hřebík

Na karnevale bylo plno soutěží, promenáda masek a plno tancování. V tělocvičně se všichni bavili a všude byla nádherná atmosféra.

                                                                                                                                                                           Kubík Sobota

Na začátek karnevalu nám zatančila děvčata Martinka a Kačenka. Potom byla promenáda masek všech tříd. Také jsme tančili, zpívali a naučili jsme se nový tanec o tom, jak si mýt ruce. Potom jsme soutěžili: běhali slalom, proskakovali obručemi, hráli židličkovanou a bouchali do hrnce se zavázanýma očima. Byl to krásný karneval.

                                                                                                                                                                           Simonka Zimová

     Na zahájení karnevalu nám zatancovala Martinka a Kačenka Neposedné figurky. Bylo to úžasné. Pak byla soutěž o nejlepší masku. Rozdaly se odměny a šli jsme tancovat. Hráli jsme různé soutěže. Nejlepší soutěž byla, jak jsme proskakovali obručemi, byli jsme jak malincí pejsci. Nejsměšnější soutěž se jmenovala ,,Bum do hrnce“. Nejlepší na ní bylo, že děti nevěděli, kam bouchají. Pak už byl konec karnevalu a my jsme šli uklízet. Byl to ten nejlepší karneval.

                                                                                                                                                                           Róza Stejskalová

     V pátek 27. 2. se v naší škole uskutečnil karneval. Hrála se židličkovaná, proskakovalo obručemi atd.  Ale především se vybíraly masky. Celý karneval zahájily Neposlušné figurky. Na karnevalu byli žáci prvních až čtvrtých tříd. Chtěli bychom poděkovat děvčatům, že zatančily mladším dětem. Ale i Neposlušným figurkám Martince a Kačce, ale i Leonce, které těsně před vystoupením začala téct krev z nosu.

                                                                                                                                                                            Kačka Poživilová

     Jako první se na karnevale podívala paní učitelka do kouzelného zrcadla a zeptala se, kdo je na světě nejkrásnější. Zrcadlo řeklo, že Sněhurka. A potom se v tom zrcadle ukázaly dvě tanečnice. A ty nám zatancovaly tanec. A měly to krásné. Celý karneval byl super.

                                                                                                                                                                            Nela Drobečková

      Karneval mě moc bavil, třeba jak jsem proskakoval obručemi nebo jak jsme hráli Bum do hrnce. Byly tam krásné masky. Byla tam i maska potápěče. Ta byla legrační! Já byl za dědečka.

                                                                                                                                                                            Véna Kurdziel        

Více fotografií naleznete v galerii nebo na http://paja3a.rajce.idnes.cz/Karneval_2015/ .