Ve čtvrtek 20.3.2014 odjížděla skupina starších chlapců reprezentovat naší školu v košíkové do Zákup. Odjížděli s předsevzetím dát nějaký ten koš, zahrát si a moc neprohrát.

Do skupiny nám los přisoudil soupeře ze Skalice, Nového Boru – lesa a domácí Zákupy.

Ve skupině jsme postupně remizovali se Skalicí 10 : 10, potom jsme přehráli Nový Bor 14 : 3 a v posledním zápase nás vyučovali kluci ze Zákup 4 : 25.

Těmito výsledky jsme ve skupině obsadili na skóre druhé místo a překvapivě jsme postoupili do bojů o 1.až 4. místo. V semifinálovém utkání jsme nestačili na pozdějšího vítěze z Nového Boru – náměstí, který nás porazil také výrazným rozdílem.

V boji o třetí místo s Cvikovem se bojovalo až do závěrečného hvizdu rozhodčího a výsledkem bylo naše vítězství o jeden bod 10 : 9. Po kolektivním výkonu všech zúčastněných jsme tedy obsadili celkové třetí místo na okrese, což bylo ještě větší překvapení.

Nebudeme na závěr vyzdvihovat jednotlivce za hru nebo střelce košů, protože za úspěšnou reprezentaci školy musíme pochválit všechny zúčastněné, kteří předvedli obětavý a kolektivní výkon.

Jsou to: Makula Marek, Pikous Radek, Janeček Lukáš, Formánek Jan, Doubek Jakub, Husák Dominik, Foltýn Jakub, Paštyka Lukáš a nejvyšší muž celého turnaje Kadeřábek Michal. Za TV Duben Josef