Za účasti rekordních 54 šachistů z celého Libereckého kraje se v sobotu 7.12. konal v DDM v České Lípě tradiční vánoční turnaj.

Do DDM se děti těší nejen na své zápasy, ale také na další doprovodné aktivity.

Tuto sobotu během přestávek mohly zhlédnout např. napínavé krmení hadů, ochutnat čerstvě upečené perníčky a pozorovat všelijaká domácí i exotická zvířata. Také je dětem milé, že si z DDM odnese domů sladkou odměnu i ten, komu se zrovna šachově nedaří.

Naše škola měla nejpočetnější zastoupení ze všech – 12 hráčů (a 5 dalších z kapacitních důvodů nemohlo). Turnaj se hrál na sedm kol společně bez rozdílu věku. Tak např. po 2. zápase přiběhl Vojta Talman celý šťastný, že porazil deváťáka! Zároveň každý byl zařazen do jedné z pěti věkových kategorií, ve kterých byl v závěru vyhodnocen.

Obě medaile jsme vybojovali v kategorii do 8 let, když Vojta Talman získal stříbro (se stejným počtem bodů jako vítěz) a Štěpán Pícha bronz. Těsně nám unikly další dvě medaile – Petr Podrazil a Andrew Lawson byli čtvrtí. Těmto chlapců patří také velká pochvala, hráli velmi urputile a bojovně a kdyby jim více přál systém hodnocení pořadí, neodjeli by bez medailí, protože měli stejně bodů jako hráči před nimi.

V dalších kategoriích jsme se umístili takto: do 10 let byl Tomáš Sichrovský 9, Milan Drobný 10. Do 14 let Michal Vorlíček 8. A Petr Marek 10. A v nejmladší skupině do 7 let odvážní prvňáčci Filip SIchrovský a Adam Podrazil skončili 5. a 6. Jakub Talman se bil také statečně. Kdyby nehrál tak ukvapeně, jistě by dosáhl na lepší než na 8 místo.

Přejeme všem šachistům krásné Vánoce a těšíme se na napínavé zápasy KP 5 členných družstev, kam se naše škola spolu s dalšími 8 týmy přihlásila.