Rádi bychom informovali veřejnost, že jsme se na naší škole, rozhodli spolupracovat se vzdělávacími institucemi, které umožní našim dětem skládat mezinárodní jazykové zkoušky Cambridge. Úspěšným vykonáním zkoušky z anglického jazyka získává student potvrzení své úrovně, tzv. „certifikát z angličtiny“, který je mezinárodně uznávaným a celoživotním dokumentem, který velmi pomáhá studentům v dalším vzdělávání i pozdějším pracovním životě.

Získat „certifikát“ lze v šesti různých úrovních dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Určit jazykovou úroveň žáka lze s pomocí kvalifikovaného pedagoga i aplikace testfest, jež jsme se poprvé rozhodli využít letos v záři a zájemce o mezinárodní jazykové zkoušky jsme otestovali. Z výsledků vyplývá, že máme na škole celou řadu nesmírně talentovaných žáků v oblasti jazyků. Z nich někteří letos poprvé vyzkouší i složit jazykové zkoušky, a to v listopadu na českolipském gymnáziu. Jiní mohou změřit své síly v pozdějších termínech.

Nutno dodat, že se naši učitelé anglického jazyka budou letos snažit zájemcům o zkoušky pomoci s přípravou, a to díky certifikovaným materiálům University of Cambridge, které rozvíjí kompetence dětí ve všech jazykových oblastech. 

Mgr. Petra Mayová