Rekreační areál na Poslově Mlýně u Doks celý víkend 12. - 13. září praskal ve švech. Sjelo se tam téměř 400 malých i velkých příznivců šachové hry z celých Čech i Moravy. Českolipská šachová akademie se stala poprvé spolupořadatelem takto velké a důležité akce.

Slavnostního zahájení se profesionálně ujal sám předseda ŠSČR pan Viktor Novotný a od té doby se již jen bojovalo na černobílých polích.

V hlavní soutěži se v devíti zápasech střetávalo celkem 194 chlapců a dívek z celé ČR. Další 23 šachisté bojovali v Open turnaji. Celkem se zde tedy za víkend odehrála téměř tisícovka soutěžních partií!

Zápasy byly plné dramatických momentů, šly velmi rychle za sebou a přálo nám krásné počasí. Děti si s radostí užívaly také atrakce rekreačního střediska. Jedničkou v zábavě byla obrovská vzduchová trampolína, dále byly v permanenci pingpongové stoly, houpačky, průlezky a hřiště. Než jsme se nadáli, bylo nedělní odpoledne a vyhlášení vítězů.

Z naší školy se zúčastnili v kategorii do 10 let Štěpán Pícha (uhrál 3 body) a Martin Habenicht (2,5 bodu).

Tomáš Sichrovský získal 1,5bodu mezi 12letými a Jakub Štejnar 2 body v Openu. Na špičku naší šachové mládeže sice nestačili, ale své vystoupení na této vrcholné soutěži si náležitě užili a nějaké body si také vybojovali.