Dne 22. 3. jsme se šli podívat na Městský úřad v České Lípě. Na začátek nás paní místostarostka Šafránková provedla po úřadě. Poté jsme se posadili v zasedací místnosti, kde naši zastupitelé volí a hlasují. Paní místostarostka nám dovolila zeptat se na to, co chceme vědět o plánech města. Byli na nás moc milí a připravili pro nás něco menšího na svačinu a také pití. Za nějakou dobu přišla paní starostka a delegace z města Suzdal. Bohužel nezbyl čas na naše další otázky. Sami nám řekli něco o jejich městě. Zjistil jsem, že mají jen dvě školy a že celkový počet obyvatel je 10 000. Můj celkový dojem je kladný. Byl to hezký zážitek, na který nikdy nezapomenu.

Michal Hlava – parlamenťák za 7. A, role v ŽP: novinář

 

Ve čtvrtek 22. 3. jsme se setkali s paní starostkou, Romanou Žateckou, a místostarostkou, Alenou Šafránkovopu, na Městském úřadě v České Lípě. Jsme velice rádi, že si na nás udělaly čas i přes to, že ho mají samy málo. Paní místostarostka nás provedla po radnici. Zasedli jsme na místě, kde se schází Rada města. Bylo tam přichystané jídlo a pití. Paní Šafránkové jsme se ptali na otázky, které nás zajímaly a předali jí květinu jako poděkování. Paní starostce jsme rovněž darovali květiny. Dárek jsme dostali i my. Kromě paní starostky a místostarostky se na nás přišla podívat mezinárodní delegace i náš pan ředitel. Představili jsme jim náš parlament a jeho funkci.

Izka Sabadošová – parlamenťačka za 8. B, role v ŽP: zapisovatelka

Lůca Pallová – parlamenťačka za 9. B, role v ŽP: předsedkyně

 

Dne 22. 3. se náš parlament vydal do budovy radnice. Jako první nám paní místostarostka představila celou radnici. Viděli jsme kancelář paní starostky i místostarostky a obě hlasovací místnosti. Když jsme dorazili do zasedací místnosti, usadili jsme se zde a z některých z nás byla koalice, opozice a starosta. Následně nám paní místostarostka odpovídala na naše otázky a pověděla i něco o městě. Po otázkách k nám přišla paní starostka. Sice tam byla chvilku, ale představit náš parlament jsme stihli (co vše v parlamentu děláme). Vše jsme řekli i delegaci z městečka Suzdal. Na tu jsme také měli 3 otázky. Poté, co odešla delegace s paní starostkou, jsme měli možnost dokončit a představit program našemu panu řediteli, Karlu Minaříkovi, a pak jsme vyrazili na cestu do školy.

Kuba Najberk – parlamenťák za 7. B, role v ŽP: kronikář



Fotografie