Ahoj Partyzáni!

zatímco celé vedení školy naplno pracuje na novinkách a změnách, která ovlivní výuku našich žáků, náš technicko-provozní tým zažívá opravdu horké (nejen díky počasí) léto! Změn, oprav a úprav je opravdu hodně. Dnešní příspěvek vám poodhalí, co všechno je na Partyzánce nové! 

4.etapa výměny oken aneb Velké finále!

Letošní prázdniny udělaly definitivní tečku za čtyřletým příběhem výměny oken. Poslední fáze se týkala zadní části budovy - kanceláře vedení školy a administrativy, sborovna, jazyková učebna, sociální zařízení na 1.stupni, chodby na 1.stupni a také zázemí šaten v tělocvičně. Aby tečka byla skutečně definitivní, zbývají k výměně 2 okna (kabinety na 2.stupni), jejichž výměnu zrealizujeme do konce září! 

Investovaná částka: 851 583,39,- Kč (bez DPH)

Rekonstrukce zázemí v tělocvičně aneb Do dresů!

Konečně jsme se letos dostali také k pokračování rekunstrukce zázemí tělocvičny - žákovských šaten a sociální zařízení. Nejsme sice naivní, že by tyto změny přiměly děti více sportovat :-), ale věříme, že se díky nim budou cítit příjemnějí!

Investovaná částka: 78 850,- Kč

 Kantýna aneb Svačina je základ

Jedna z nejzásadnějších změn v prostorách školy! Motivů, které nás vedly k vybudování nové kantýnky, bylo více. Tím prvním byla potřeba najít nové (a především vhodné) prostory (nejen) pro školního psychologa, tím druhým pak zlepšení dostupnosti kantýnky pro naše děti. Výhodou zvoleného řešení je mimo jiné i skutečnost, že umístění kantýnky umožňuje prodej svačin směrem na školní zahradu, kde v budoucnu chceme vybudovat zázemí pro čas přestávek! Teď už zbývá jediné - připravit svačiny, nakoupit zásoby a kantýnku můžeme slavnostně otevřít!

Investovaná částka: 148 413,-Kč

 

Výměna topení aneb Až se zima zeptá...

Jestli jeden dlouhý seriál skončil (výměna oken), pak ten druhý má před sebou ještě mnoho dílů. Důvody výměny topných těles a části vedení jsou stále stejné - snížit náklady na vytápění školy a zvýšit komfort v učebnách i ve společných prosotrách. V letošním roce jsme vyměnili topení na chodbách prvního stupně v 1. i 2.patře (včetně části rozvodu) a v kanceláři sekretariátu.

Investovaná částka: 258 456,- Kč

Kancelář (nejen) pro školního psychologa aneb Aby nám bylo dobře!

 O tom, že ve škole není centimetr volného místa, všichni víme. Víme také to, že škola není nafukovací. Víme ale, že každý problém má své řešení. A tak jsme hledali, až jsme našli. Místo původní kantýnky jsme o prázdninách vybudovali novou konzultační místnost, která bude sloužit jak naší školní psycholožce, tak také učitelům pro jednání s dětmi nebo rodiči a v neposlední řadě samotným dětem pro aktivity spojené s výukou!

Investovaná částka: ještě to běží :-)

Školní nábytek aneb Zpátky do nových lavic

Tak jestli o něčem můžeme tvrdit, že se opakuje s železnou pravidelností, pak je to o nákupu školního nábytku. Některé lavice jsme museli vyměnit, protože zkrátka dosloužily, jiné proto, že procvičování jemné motoriky (zejména šťourání kružítkem) je pro naše žáky (bohužel) oblíbenou činností. Výměnu si letos zasloužily dvě druhostupňové učebny. 

Investovaná částka: 150 661,- Kč

Výmalba školy aneb Pěkně se nám to vybarvuje!

Řešení výmalby školy již dlouhá léta svěřujeme do rukou pana Radka Hadrovského, protože jeho schopnosti i dovednosti odpovídají mistrovství akademických malířů! A nutno přiznat, že na zdech, soklech, dokonce i stropech jsou jasné důkazy o tom, že máme za sebou pestrý školní rok :-) Zároveň je to práce nevděčná - jen co domalujeme poslední školní učebnu, abychom začali znovu! Každopádně letos se nového kabátu dočkaly 3 učebny, chodby v 1. i ve 2.patře a také nové prostory, o kterých píšeme výše!

Investovaná částka: 118 380,- Kč

Oprava oplocení školy

 Ti z vás, kteří pravidelně chodí na procházky Svárovem, si jistě všimli, že postupně brousíme, opravujeme a natíráme oplocení kolem školního pozemku!

Investovaná částka: energie a nadšení provozních zaměstnanců

Doplnění školního nábytku aneb Kam jen ty věci dávat?

Otázka - Kam s tím? je jednou z nejčastějších, kterou uslyšíte iod našich učitelů. Na jednu stranu doplňujeme pomůcky, didaktický materiál a vybavení pro výuku, na druhou stranu se nám zoufale nedostává místa (ale to je notoricky obeghraná písnička). Letos jsme částečně novým nábytkem vybavili kmenovou učebnu školní družiny, do učebny výpočetní techniky pořídili stůl pro výuku robotiky, nakoupili nábytek do konzultační místnosti a paní zástupkyni pořídili několik polic, páč těch papírů je zkrátka moc! :-) 

Investovaná částka: 115 622,- Kč

Nákup pomůcek aneb Aby učení bylo pestřejší

Pomůcky pro výuku pořizujeme průběžně a ne jinak tomu bylo v době prázdnin, protože víme, že díky novým oknům ani lavicím chytřejší děti mít nebudeme. Kromě učebnic a dalších pomůcek jsme se zaměřili na doplnění vybavení pro výuku robotiky (1.stupeň) a také pro pomůcky obohacující klasickou výuku - od českého jazyka, přes matematiku a společenskovědní obory! Tak snad bude naše učení skutečně hrou! 

Investovaná částka: cca 47 000,-Kč

Co se jinam nevešlo...

... tu kapal kohoutek, to se měnil koberec, tady promazala tabule, předtím přimontovala klika, vedle přetřelo zábradlí...... dalších oprav bylo během letních prázdnin nepočítaně a z pozice ředitele školy děkuji našemu provoznímu týmu za úsilí, s jakým připravuje školu na nový školní rok, zejména pak Věře Rathouzové, které má lví podíl na koordinaci všech prací, aby se Partyzánka mohla pochlubit v září novým kabátem! Souhrnem jsme do proměn školy investovali společně s naším zřizovatelem více jak 2 mil. Kč, věříme, že smysluplně a účelně!

Těšíme se na vaše reakce!