Jednou z nejčastějších otázek na konci školního roku od našich žáků je dotaz - "A kdo nás bude v příštím roce učit, pane řediteli?". Tak milí Partyzáni, dovolte mi, abych vám všem, byť poněkud stručně, představil naše nové kolegyně a panu kolegu, které jsme oslovili ke vzájemné spolupráci a oni od září stanou před tabulí, aby nám pomohli realizovat vize školy, která inspiruje!

Mgr. Zuzana Majerčáková

Ve své práci se řídím tím, že každý tip může být tím pravým. O právě takhle jsme se se Zuzkou potkali. Náhoda? Spíš osud :-) Zuzka se vrací před tabuli po mateřské dovolené, nikoli však na ZŠ Klíč, ale na naši Partyzánku. Od úvodního setkání si dovolím tvrdit, že jde o paní učitelku, která ví, proč před děti předstupuje. Její vize a přesvědčení o pedagogické práci, nadšení, přemýšlivost i otevřenost jsou pro mě zárukou, že naše spolupráce bude výhrou v loterii :-). Zuzka povede v novém školním roce hodiny tělesné výchovy, přírodopisu a výchovy ke zdraví.

Mgr. Barbora Darebná

S Bárou jsme se potkali již před několika lety, kdy plnila na Partyzánce svou pedagogickou praxi. Již tenkrát, když jsme ji viděli před tabulí, jsme věděli, že jde o velmi nadějnou, talentovanou, nápaditou a empatickou učitelku. A nelenili jsme a nabídli ji možnost spolupráce. Tehdy nás Bára odmítla, cestovala, vzdělávala se a stala se maminkou. A protože je Bára Svárovák, bylo jasné, že, až přijde čas, naši nabídku zopakujeme! Tentokrát jsme košem nedostali a vítáme tak posilu do kabinetu českého jazyka a společenských věd!

Daniel Masopust

I v případě Daniela platí, že jsme se potkali v rámci jeho pedagogické praxe, byť nejde o žádného "učitelského benjamínka". Dan ve svém profesním životě prošel několika zajímavými pozicemi mimo školství, aby ho jeho vlastní přesvědčení přivedlo až před školní tabuli jako učitele. V současné době dokončuje své učitelské vzdělání v oboru matematika a informační technologie, první pedagogické zkušenosti získal jako zastupující učitel v ZŠ Skalice, ZŠ Lada nebo SZŠ a SOŠ. Dan nás při vzájemných rozhovorech (i při modelové hodině v roli asistenta pedagoga) přesvědčil, že je člověkem, který si zaslouží dostat na Partyzánce příležitost a já věřím, že ji plně využije!

Mgr. Eva Saková

Také v případě Evy platí, že jde o spolupráci "na druhý pokus." Před několika lety jsme dospěli k názoru, že čas ještě nenazrál, ale od té doby se mnoho věcí změnilo. Eva, původně učitelka do MŠ, dokončila svá pedagogická studia a získala učitelskou praxi  jako paní učitelka 1.stupně ve ZŠ Sloupu v Čechách. Eva je kreativní, pečlivá a zodpovědná učitelka, která si uvědomuje, že je ve třídě pro své žáky (a nikoli oni pro ní). Přesvědčila nás o tom i během své hodiny, na kterou nás pozvala, i během prvních setkání na Partyzánce v rámci přípravy na převzetí 1.třídy!

Petra Přibylová

Petra to na Partyzánku neměla ze své bývalé školy (ZŠ Špičák) daleko. Když jsme se prvně potkali, učarovalo mi, na kolik hudebních nástrojů může umět člověk hrát! Ihned jsem věděl, že pro výuku hudební výchovy bude pro naši školu velkou posilou. Vedle učitelské a asistentské zkušenosti má za sebou pestré zkušenosti na hudebním poli, které ráda a s velkou chutí (energie z ní přímo sálá) předá našim žákům! Ve svém životopise uvedla, že její předností je " vysoký morální kredit a nadšení pro spolupráci." A to jsou noty, které jsou Partyzýnce vlastní! 

Jitka Košťálová

Jitka od září doplní tým vychovatelek školní družiny, částečně se s ní budou potkávat i naši žáci ve vyučování. Původně vystudovaná umělkyně se zaměřením propagace a sochařství, překypuje již od našeho prvního setkání energií, chutí do práce a kreativitou. Do poznámek po tomto úvodním rozhovoru jsem si napsal - "rozmanitost." Ve svém volném čase se věnuje ochotnickému divadlu, realizuje animační programy pro děti, dokončuje kurz pro asistentky pedagoga, zkrátka je k nezastavení! Na Partyzánce by ráda realizovala volnočasové aktivity pro děti a my se již nyní těšíme na novou inspiraci, se kterou Jitka do týmu přichází.

Vážené kolegyně, vážení kolegové, vítejte v našem týmu, vítejte na Partyzánce!

Ps.: Výčet nových kolegyň a kolegů, které jsme dnes představili v rámci seriálu "Než začně škola..." není úplný. Proč? To se dozvíte v dalším pokračování v následujícím týdnu :-)