Ve středu 14. 10. 2015 se uskuteční na Základní škole Partyzánská v České Lípě od 13:00 hodin první setkání učitelů (nejen) občanské výchovy a společenských věd.

Cílem tohoto setkání bude představení Asociace učitelů OV/ZSV pedagogům z Ústeckého a Libereckého kraje – především její cíle a plány pro rok 2015/2016, představení webového portálu Občankáři.cz, včetně novinek z Asociace. Tématem setkání je SAMOSPRÁVA, konkrétně vznik a efektivní fungování žákovských a studentských samospráv na českých školách aneb „Jak na to“ prozradí zástupci ze ZŠ Zákupy (včetně parlamenťáků) a Česká středoškolská unie. Součástí setkání bude i ukázka praktické lekce (učitelé si budou moci vybrat buď ukázku metodiky nazvanou „Samospráva v obci“ nebo nově vzniklou metodiku k tématu uprchlictví). Prostor dostane i nezisková organizace Nesehnutí, která učitelům přiblíží svou činnost a nabídku workshopů pro základní i střední školy.

Naším cílem je pravidelné setkávání učitelů OV a ZSV na dané téma, a to minimálně 2x ročně. Věříme, že sdílení zkušeností, představení nových metodik, zajímavých seminářů a nápadů Vás, pedagogy, osloví a nebude tak setkáním posledním.

Jsme potěšeni skutečností, že kapacita historicky prvního setkání byla zcela naplněna a Partyzánka se tak stává centrem setkávání odborné veřejnosti, což bude jistě velmi inspirativní i pro náš pedagogický sbor!