Základní škola Partyzánská byla vybrána, jako jediná z Libereckého kraje, pro pořádání evropského projektového dne v rámci soutěže "Evropa hrou", kterou organizuje Dům zahraniční spolupráce. Projekt, kterým jsme se do soutěže přihlásili, jsme nazvali příznačně "Dveře do Evropy". Na co se můžeme na Partyzánce těšit?

 18.6.2015 - projektový den "Dveře do Evropy"

Projektový den "Dveře do Evropy" připravujeme splečně s žáky II.stupně. Od poloviny května pracují třídní kolektivy na proměně svých tříd v expozice vybraných evropských zemí. Během své práce detailně poznávají historické, kulturní a zeměpisné zvláštnosti našich evropských sousedů, zaměřují se na studium zvyků, každodenní život, portréty velikánů národních dějin, zkrátka snaží se připravit co nejpoutavější a nejzajímavější expozici o zvolené zemi. Až svou práci dokončí, věříme, že promění své školní třídy na velice poutavé prezentace evropských zemí, které představí nejen svým spolužákům, ale také učitelům, rodičům a žákům z ostatních škol okresu Česká Lípa.

"Jsme Evropané"

V průběhu projektového dne "Dveře do Evropy" budou vytvořené expozice evropských zemí přístupné všem žákům, kteří naší školu navštíví. Z třídních kolektivů budou posléze sestaveny soutěžní týmy, jež se zúčastní znalostní soutěže "Jsme Evropané" o velice hodnotné a zajímavé ceny. Soutěžní týmy budou řešit skupinové úkoly, záludné otázky vycházející z instalovaných expozicí, zkrátka bodou soutěžit o to, kdo se nejlépe vyzná v Evropě!

"Evropa hrou"

Všichni žáci II.stupně mají možnost zapojit se do interaktivní hry "Evropa hrou". V rámci našeho projektového dne pak budou organizátory projektu vyhodnoceni nejlepší hráči, kteří se rovněž mohou těšit na řadu hodnotných a zajímavých cen! 

"Představuje se vám program Erasmus+"

Součástí projektového dne bude i prezentace programů Erasmus+, který dlouhodobě připravuje vzdělávací aktivity po celé Evropě. Prezentace není určena pouze pro odbornou veřejnost, ale je přístupna všem zájemcům, tedy i Vám, rodičům a přátelům ZŠ Partyzánská

...a mnoho dalšího

Evropský projektový den bude na Partyzánce událostí, kterou bude patřit k vrcholům letošního školního roku. Kromě popsaných aktivit se mohou všichni návštěvníci, především naši žáci, těšit na celou řadu zábavně vzdělávacích aktivit. Jsme přesvědčeni, že svou cestu do školy najde i řada z vás, rodičů, a podpoříte svou návštěvou naše snažení. Průběžné informace a novinky o připravovaném projektu budete nacházet na našich webových stránkách!

Jsme hrdí na to, že Záladní škola Partyzánská může pořádat tak výjimečnou akci, jakou je Evropský projektový den, přijměte proto naše pozvání a otevřete s námi "Dveře do Evropy"!