Žáci společně s učiteli ZŠ Partyzánská v České Lípě uspořádali před Vánoci charitativní sbírku na podporu opuštěných kočiček a pejsků. Patronem této akce se stal školní parlament, kterému předávali spolužáci a pedagogové zvířecí krmivo, stelivo, hračky a pamlsky, které byly následně přádány zástupcům organizace Další šance, z. s.

Tento spolek, působící v Libereckém a Královéhradeckém kraji, se zabývá pomocí opuštěným, nechtěným a toulavým zvířátkům, o které se členové spolku starají z velké části ve svých domácích depozitech. Převážná většina zvířecích svěřenců se do péče Další šance dostala z důvodu velmi špatných zkušeností s lidskou bezohledností a neúctou ke zvířecímu životu. V některých případech není již možné zvířecí důvěru získat zpět, proto Druhá šance alespoň poskytuje potravu toulavým a velmi plachým kočičím komunitám, snaží se zateplit venkovní pelíšky a poskytnout nezbytnou veterinární péči.

Další šance, z. s. vystavila žákům ZŠ Partyzánská jako formu poděkování certifikát za prokázanou pomoc a zaslala děkovný dopis, které získaly čestné místo na naší škole.

                                                                                                                                Mgr. Romana Strejčková