Poslední sobota v září a liberecké kasárny už patří k sobě. Protože většina šachistů jsou chlapci, spokojenost s prostředím, uniformovaným dohledem a obsluhou u baru bylo pochopitelné.

Tentokrát si přijelo zasoutěžit na černobílá pole více než 40 dětí. Hrálo se devět utkání a nikdo nechtěl dát svou kůži zadarmo. Českolipská šachová akademie zde měla opět největší účast - 15 dětí.

Největší úspěch jsme zaznamenali v kategorii do 7 let, kde jsme vybrali všechny poháry. Pro první šel Fanda Zákutný (3,5bodu), další přinesl Šimon Lὅffler (2body) a třetí získal Tomáš Stehlíček (1,5bodu), který k nám chodí trénovat ze Špičáku a vyhrál si pohár hned na své první soutěži.

Dvě medaile máme mezi 12 letými – stříbro získal se stabilními výkony Matěj Hurtík (6bodů) a bronz Tomáš Sichrovský (6bodů) . Krásný pohár za 2. místo mezi 10letými přiváží zarputilý bojovník Martin Habenicht (6bodů).  Bronzovou příčku vybojoval zlepšující se Jirka Adámek (5,5bodu)), který sklízí úrodu za svou práci na letním šachovém soustředění. Ve stejné kategorii hrál skvěle na předních stolech Štěpán Pícha (5bodů), ale jeho nepozornost na konci turnaje jej odsunula těsně pod stupně vítězů. Adam Sebai měl také pěkné partie a získal 4,5 bodu. Rodina Sichrovských se zúčastnila v plném počtu a vychutnávala si minuty slávy i druhého syna Filipa Sichrovského (4body), který si šel pro největší pohár za vítězství v kategorii do 8 let.

Měli jsme s sebou i dvě slečny šachistky, které tentokrát poškodila malá účast dívek  a byly vyhodnoceny spolu  s  juniorkami. Proto Nikolka Kulašová(3,5bodu) a Adélka Novotná (3body) se proto umístily bez medaile na 4. a 5.místě, ale obě předvedly pěkné výkony a příště určitě nějaké kovy dovezou. Pochvalu za statečnost zaslouží i Marek Hejda (2body), který svůj první turnaj zvládnul se ctí a určitě se těší na další.

Na tuto akci dorazila i regionální televize a můžeme si přehrát medailonek : 

https://www.youtube.com/watch?v=DNDagLRONZ8   - začátek zhruba 12. minuta