Projektové vyučování na naší škole je pevnou a nedílnou součástí našich vzdělávacích metod. Jeho cílem je zkvalitnit výuku, nabídnout našim žákům možnost, jak zdokonalit své znalosti a dovednosti a především uplatnit to, co se ve škole naučí. A právě takové cíle měl jazykový projekt "Poznej své evropské kamarády", který jsme zařadili, ve spolupráci s Farní charitou Česká Lípa,  do výuky anglického jazyka pro žáky 6. a 7.tříd. Během vzájemného setkání s dobrovolníky ze Španělska, Ukrajiny, Gruzie či Ruska, děti poznávaly naše evropské kamarády formou hravých aktivit. V časově limitovaném úseku měly za úkol zjistit co nejvíce informací o našich hostech. A věřte nám, že jsme se nejen náramně bavili, ale během krátké chvíle poznali mnoho nového a zajímavého! 

Spolupráce Partyzánky s evropskými dobrovolníky není nahodilá a ojedinělá, neboť naši evropští přátelé se kromě projektového vyučování zapojují i do výuky ostatních předmětů! Děkujeme nejen jim, ale především paní Gabriele Medwell, která škole spolupráci nabídla a ze všech sil pracuje na jejím zdokonalování!

O projektu "Poznej své evropské kamarády" informoval na svých stránkách i Českolipský deník (zde) a regionální informační server i-noviny (zde). Naše kolegyně Naďa Kadlecová vám všem přináší exkluzivní video (zde) z projektu!

Karel Minařík, Naďa Kadlecová