V sobotu 15.2. se sjelo 49 šachistů na VI. ročník turnaje mládeže do Městské knihovny v Kamenickém Šenově. Pořadatelé s radostí konstatovali každoroční nárůst počtu účastníků. Turnaj se hrál společně na 7 kol, ale ve výsledkové listině se hráči rozdělili na mladší kategorii do 10 let a na starší do 15 let. Naše škola měla nejpočetnější výpravu a to 11 dětí!

Mezi mladšími 27 dětmi nejlépe bojoval Štěpán Pícha ( 4 body) a získal výsledné 6. místo. V závěsu za ním se umístili na 7. a 8. místě Jakub Štejnar a Vojta Talman oba s 3,5 body. První desítku uzavíral tříbodový Tomáš Sichrovský a stejný počet s horším pomocným hodnocením měl na 13. pozici i Jakub Talman. Další náš hráč Martin Habenicht s 2,5 body byl 19. a nejmladší účastník Filip Sichrovský se 2 body skončil na 21. místě.

      

Mezi staršími žáky (celkem 22) jsme měli čtyři zástupce. Jakub Doubek, držitel zlatých trofejí několika předešlých ročníků, letos trochu své soupeře podcenil a umístil se s 5 body na 6. místě. Pěkný výsledek, 4,5 bodu, udělali Michal Vorlíček a Andy Lawson, kteří skončili na 8. a 9. místě. Jan Formánek porazil 4 soupeře a skončil těsně v první polovině jedenáctý.

Při počtu 7 zápasů po cca 30 – 40 min. byl mezi těsný rozdíl v bodovém zisku, např. 11 hráčů ze 49 mělo stejný počet bodů a to 4. Důmyslný hodnotící program musel přesně rozlišit jejich výsledné pořadí a to porovnáváním obtížnosti každé partie hráče a jeho soupeřů.

      ​

Ve volných chvílích mezi partiemi si účastníci mohli zahrát šachovou partii s krásnými cínovými figurami, pochutnat si na výborných koláčích od pořadatelů, prohlédnout expozice místní Sklářské umělecké školy nebo zapózovat u zmenšeného modelu známé Panské skály.

Turnaji přihlíželo hodně rodičů, babiček a dalších příznivců šachu a po rozdání pěkných cen jsme si slíbili setkání na dalším ročníku této vydařené akce.