V sobotu 27. září si v liberecký vojenský dům propůjčila TJ Slavia k uspořádání 1. ročníku mládežnického turnaje. Perličkou je, že náš vstup do „kasáren“ byl bedlivě zkontrolován vojenskou ostrahou a pohyb v areálu byl pečlivě monitorován.

Účast přijalo 48 šachistů od 6 do 18 let. ZŠ Partyzánská měla již poněkolikáté nejpočetnější výpravu – 12 hráčů – tedy přesně každý čtvrtý hráč byl modře oděný „Partyzán“ !

Start do nové sezóny byl velmi zdařilý: máme 1 zlatou, 1 stříbrnou medaili a 3 bronzové.

      

Nejúspěšnější jsme byli v kategorii do 10 let, kdy na pomyslných stupních vítězů stáli Štěpán Pícha se zlatým a Martin Habenicht s bronzovým pohárem. Štěpán se svým výkonem suverénně dostal v celkovém hodnocení před mnoho starších soupeřů a zaslouží si velkou pochvalu. Martin Habenicht se výrazně zlepšuje (také díky prázdninovým tréninkům s tatínkem) a jeho 3. místo v kategorii je zasloužené. Další desetiletý Vojtěch Talman skončil s menší ztrátou pátý a Jakub Talman osmý. Jirkovi Adámkovi pěkné 3 body stačily až na jedenácté místo. V této skupině byly výkony tak těsné, že například rozdíl mezi 3. a 8. místem byl pouze půl bodu a musela rozhodovat pomocná hodnocení.

V nejmladší skupině do 8 let jsme měli bronz zásluhou nadějného druháčka Filipa Sichrovského.

      

Mezi 12letými si pro 3. místo došel Jakub Štejnar, když mu stříbro těsně uniklo také „díky“ pomocnému hodnocení. Tomáš Sichrovský s malým zaváháním byl tentokrát pátý a Milan Drobný, který se k šachu vrátil po delší přestávce, vybojoval 3 body a stačilo mu to na 9. místo.

Mezi hráči do 16 let jsme měli pouze Jakuba Doubka. Jakub také nezklamal, hrál stále na předních nejsilnějších stolech a do své sbírky si přidal další stříbrný pohár.

         

Nejbližší akce nás čeká hned tuto sobotu na úvodní turnaj série Grand Prix. Již tradičně proběhne v krásném prostředí ZŠ Povrly. Bude- li nám přát počasí, jako to bylo v Liberci, využijeme chvilek mezi zápasy pobytem na pěkné školní zahradě s altánky a průlezkami.