Ve čtvrtek 28. 11 se v DDM Smetanka v Novém Boru utkalo 12 čtyřčlenných týmů českolipských škol prvního a druhého stupně a jedna střední škola.

V kategorii družstev 1. st. náš tým ve složení Vojta Talman, Alžběta Kafková, Tomáš Sichrovský a Jakub Štejnar skončil na krásném 2. místě za ZŠ Pátova s těsným rozdílem pouze dvou bodů v celkovém olympijském hodnocení. K celkovému vítězství družstva přispěli nejvíce Tomáš Sichrovský a Jakub Štejnar (oba 4 body), krásně hrála i Bětka Kafková (3 body) a Vojta Talman, který měl na 1. šachovnici nejtěžší soupeře také nedal svou kůži zadarmo a vybojoval pro nás cenného 1,5 bodu.

      

Družstvo 2. stupně se zkušenějšími hráči získalo také stříbro, tentokrát za suverénně hrajícím týmem ze ZŠ Náměstí Míru Nový Bor. Vítězní borci jsou spoluhráči našeho Doubka, s nimiž Jakub hraje 1. ligu mládeže již několik sezón. Jakub Doubek na 1. šachovnici předvedl perfektní výkon – 6,5 bodu ze 7 možných (remizoval pouze s ligovým kolegou Filipem Draboněm). Po prvním zaváhání (a „sprše“ od trenéra) se pustil do protihráčů Petr Podrazil a získal pro tým 5,5 bodu. Ondřej Doubek přidal 3 body (jednou mu jasně vyhranou partii zkazil „čas“) a Lukáš Kadleček (také trochu se smůlou) 2,5 bodu.

      

Těmito úspěchy si naše škola vydobyla postup na Krajské kolo, které je plánováno na únoru do Liberce.

Oběma týmům gratulujeme a zveme tímto všechny příznivce šachu do Libertinu tuto sobotu na Vánoční turnaj. Sraz je v 9.15 přímo v Libertinu.