V sobotu 19.10. se sjelo 51 šachistů z celého Libereckého kraje, aby se utkali o stupně vítězů v prvním velkém turnaji nové sezóny. V nově zrekonstruovaném Komunitním centru města Sloup každý z nich sehrál sedm partií. Protože naši starší a zkušenější šachisté měli v tento termín  jiné povinnosti, obsadili jsme pouze kategorie do 8 a 10 let.  U borců těchto věkových skupin nebývá, nouze o rychlé zvraty během partií. Takřka plynulé přechody z jasné výhry do úplné zkázy a naopak  připravovaly přihlížejícím trenérům a rodičům napínavé zážitky po celý turnaj.

Naštěstí se „Svárováci“ nedali odradit dílčími neúspěchy a vrhali se do dalších bojů bez mrknutí a bez jediné slzičky. Nikdo z našich chlapců nedal kůži zadarmo a každý si nějaká vítězství vydobyl a vychutnal.

Nejlépe si vedl a na náš jediný diplom dovezl  Vojta Talman – byl se třemi body čtvrtý do 8 let ! Bráška Jakub Talman uhrál také 3 body, ale pomocné hodnocení jej odsunulo až na 7. místo.

V nejpočetnější  skupině do 10 let získal Milan Drobný 2,5 bodu (11. místo) a Jakub Štejnar se dvěma  body  skončil 13.

Turnaj měl příjemnou atmosféru,  krásné zázemí,  chutné  občerstvením,  nasazování hráčů a průběžné pořadí se promítalo na stěnu, na každého se dostala aspoň drobné odměna, nebyly žádné spory u šachovnic .Co dodat - akce se všem moc líbila a těšíme se na další !

  

Poděkování patří nejen našim malým statečným hráčům, ale i manželům Talmanovým, a to za pomoc s odvozem dětí, tak i s přípravou hracího materiálu v sále a podporu našich hráčů.