Sousední Ústecký kraj také  zahájil své Grand Prix a to 17.10.  tradičně na ZŠ v Povrlech. Naše školní výprava si dělala ambice  na chlapecké medaile v kategorii do 10 let  ale tentokrát to  nevyšlo. 

Nejlépe z našich dopadl stále se zlepšující Jirka Adámek, který skončil na pěkném 7. místě (z celkově 34 účastníků).  Našlápnuto na medaili měl Martin Habenicht, ale po osudovém přehlédnutí matu v posledním kole skončil až 9.  Štěpánu Píchovi se jeho ukvapenost plně vymstila a se 12. místem moc spokojený být nemohl. 

Milým překvapením byla nejmladší účastnice turnaje naše Nikolka Kulašová, která skončila druhá mezi dívkami a přivezla náš jediný diplom. Mezi 10letými statečně bojoval i Filip Sichrovský a stačilo mu to na solidní 16. místo, tj. stále v první polovině tabulky.

Tomáš Sichrovský  již hrál věkově mezi staršími hráči a jako jeden z nejmladších se tu rozhodně neztratil a umístil se  15. z 32 hráčů.  Turnaje se zúčastnilo celkem 65 hráčů, byl pěkně bojovný. Tomáš Sichrovský a Martin Habenicht jej měli jako důležitý trénink před Mistrovstvím Čech v Harrachově, kam se již příští sobotu vydají.