V úterý 14.3. hostila Partyzánka několik zapálených učitelů občanky a dějepisu. Kromě toho k nám zavítali i studenti OV z liberecké fakulty se svým didaktikem Michalem Podzimkem, nebo Mgr. Kateřina Neradová, která v krátkosti představila prima hry pro třídní kolektivy. Hry byly i samotným tématem, a tak si vyučující mohli prohlédnout to, co používáme u nás ve škole, včetně dalších tipů, které mohou do výuky zařadit. Nejednalo se ale výhradně o hry v on-line prostoru, nýbrž o ty stolní. Dají se využít pro rychlejší žáky, nebo pro evokační část ve výuce.

V roli hosta se objevil i Mgr. Alexandr Fales, který se dotýkal tématiky umělé inteligence a představil účastníkům i aplikaci, jíž mohou využít ve výuce i mimo ni. Téma rezonovalo i po ukončení našeho setkání, ukázali jsme si také tipy, jak se dá chatbot ve výuce použít a diskutovalo se o tom, zda vnímáme v této oblasti pouze výhody, nebo i nevýhody. Tímto děkujeme za zajímavý vhled do světa kyberprostoru.
Tradicí se stalo, že účastníci setkání neodejdou s prázdnou, a tak byla připravena i metodika, kterou lze uplatnit na blížící se období - Velikonoce. Práce s QR kódy je totiž často pro žáky přínosná a zábavná.
Součástí setkání byly i informace ze světa SYPO projektu, který brzo oblékne "nový kabát" značky "Kurikulum", nebo novinky z oblasti plánových revizí RVP ZV.
Věříme, že takové setkání nebylo ztrátou času a Partyzánka Vás znovu ráda uvidí! A třeba se i naše řady postupem času rozšíří:-)
 
S díky
Vaše Partyzánka