V týdnu od 24. do 31. 10. se v  Hotelu Skicentrum v Harrachově konalo již 26. Mistrovství Čech mládeže. V hlavních soutěžích startovalo 200 hráčů a hráček a dalších 135 v openech, tedy včetně naší 9členné „novoborské“ výpravy.

Pro příznivce královské hry byl také připraven bohatý šachový i nešachový doprovodný program jako tematické přednášky, simultánky, bleskový turnaj atd.

   

Tomáš bojoval v kategorii do 12 let a se ziskem 3,5 bodu skončil na 59. místě z celkového počtu 72 hráčů. Tomáš je talentovaný hráč, ale stále mu chybí trpělivost a tím zbytečně ztrácí. Šanci na další vzrůst má jen, když se bude více a déle soustředit.

Martin hrál v silně obsazeném Openu (93 většinou dospělých hráčů). V nelehkých partiích dokázal třikrát zvítězit. Hrál velmi pěkně a při troše štěstí těch bodíků mohlo být víc. V každém případě Martin zaslouží velkou pochvalu za urputnost, snahu a vytrvalost. O tom, že nedával kůži zadarmo, svědčí to, že většina jeho zápasů trvala více než čtyři hodiny a tak „papírově“ mnohem silnější soupeře pěkně potrápil a hrál výkonnostně o cca 100 Elo bodů nad své nasazení. Byl také jedním z nejpozornějších a nejaktivnějších při tematických seminářích. S tímto přístupem ke hře má určitě dobré vyhlídky do budoucna.