V pátek 3. 10. se obě třetí třídy naší školy vypravily do Prahy.

První  zastávka byla v areálu augustiánského kláštera, kde sídlí Muzeum policie ČR. Zde jsme se seznámili s historickým vývojem bezpečnostních sborů a složek na našem území od Rakousko – Uherska až po současné trendy v činnosti policie ČR. Navštívili jsme také expozici vývoje kriminalistiky. Zde jsme si dokonce mohli sejmout vlastní otisky prstů a přesvědčit se, že každý z nás má otisk jedinečný.  K muzeu patří i dopravní hřiště, kde se nacházejí exponáty různých policejních dopravních prostředků  dříve používaných na pevnině, ve vodě i ve vzduchu.

      

     Druhou neméně atraktivní zastávkou byla budova České televize. Ujali se nás příjemní průvodci, kteří nás zavedli do kinosálu. Zde jsme zhlédli velmi zajímavý film o historii České televize a práci v ní. Pořadem nás provázely naše oblíbené postavy Jů a Hele. Následovala prohlídka natáčecích studií známých pořadů či seriálů ČT. Měli jsme velké štěstí, že nám režisér  jednoho takového pořadu  dovolil natáčení sledovat. Směli jsme si také prohlédnout sklady rekvizit, kulis a kostýmů.

     Největší radost jsme však zažili na závěr, kdy jsme mohli sami manipulovat  s kamerou a zkusit si tak práci kameramana, ale také moderátora či hlasatele s využitím čtecího zařízení.

     Ač jsme se vraceli domů s hodinovým zpožděním, vůbec nám to nevadilo. Poslední zastávka v McDonalds nám totiž naplnila prázdná bříška.

Více fotografií naleznete ve fotogalerii nebo na http://paja3a.rajce.idnes.cz/Praha_2014/.