Prezentiáda je soutěž v prezentování. Na každé kolo jsou vypsána dvě témata, žáci si vytvoří tým ze 2-3 členů a začnou vytvářet v PowerPointu prezentaci. Vypadá to jednoduše, ale je to jen začátek náročné několikahodinové práce, která zahrnuje většinou i nějaký průzkum ve škole, studium k vybranému tématu, hledání informací a souvislostí, hledání obrázků, vhodné grafické zpracování a potom nácvik samotného prezentování, které musí splnit i časový limit 7-10 minut. To vše zvládly a do krajského kola Prezentiády se kvalifikovaly dva týmy z naší školy!
Vendy Kočí a Terka Kopecká ze 7. A (alias tým VeKoTeKo) si připravily prezentaci na téma Bylo nebylo - TikTok a porotu i všechny přítomné na libereckém gymnáziu naprosto ohromily. Bylo to poučné, zábavné i zajímavé. Za svůj výkon si vysloužily postup do grandfinále, které se bude konat v Praze 20. dubna. Držíme jim palce a věříme, že budou mít úspěch. Vždyť ihned po vyhlášení nových témat se vrhly do práce a mají spoustu nápadů a elánu.
Druhý tým byl z 9. B, tvořila ho děvčata Týnka Šmídová a Kamča Hlaváčová a nazvaly ho Woman. V době konání krajského kola v Libereckém kraji byly obě bohužel nemocné, proto jely na náhradní termín do Ústeckého kraje. S prezentací na téma Bylo nebylo - důvěra obsadily krásné, ale nepostupující, 3. místo. Děvčata do své prezentace daly i kus sebe a vtáhly tak publikum do příběhu o důvěře mezi lidmi. Bylo to skutečně působivé.
Moc všem gratulujeme a děkujeme za reprezentaci naší školy.
Lenka Hanykýřová