Po odpočinku během jarních prázdnin se naši žáci i učitelé pustili s nově nabytými silami do společné práce. Únorových akcí a soutěží se naši žáci zhostili se ctí a získali pro svoji školu cenné trofeje.

      Poděkování patří našim šachistům, kteří pokračují ve své spanilé jízdě po turnajích. Ve středu 18. 2. se naše družstva vydala do Liberce na Krajský přebor školních družstev. V napínavých a vyrovnaných utkáních vybojoval tým 2. stupně ve složení Jakub Doubek, Lukáš Kadleček, Jiří Nguyen a Ondřej Doubek bronzové medaile. Krásného úspěchu dosáhl tým 1. stupně ve složení Tomáš Sichrovský, Štěpán Pícha, Vojta Talman a Jakub Štejnar. Chlapci vybojovali stříbrné medaile a dosáhli tak na vytoužený postup na Mistrovství ČR, které se bude konat v Mostě.

      Další z cenných úspěchů zaznamenali naši angličtináři v Okresním kole anglické olympiády, které proběhlo též 18. 2. Sešlo se množství výborně připravených soutěžících. V silné konkurenci se umístily dívky naší školy na předních místech. Aneta Pertlová skončila na 6. místě a Natálka Siberová získala 4. místo. V kategorii starších žáků se výborně umístila Amálka Streubelová, která se dělila o 4. místo, když jí jen o pár bodů unikla bronzová medaile. Andy Lawson pak obsadil krásné 2. místo.

      Nezaháleli ani naši recitátoři a svědomitě se připravili na Okresní kolo recitace, které proběhlo 24.2. v Novém Boru. Všechny děti přišly připravené, a byť u některých zaúčinkovala tréma, svými výkony obstály u poroty i publika. V soutěži, v níž při hodnocení hraje roli každý detail, získala v kategorii starších žáků 1. místo Dita Landovská, která tak postoupila do krajského kola.  V kategoriích mladších žáků pak obsadili 2. místa Matyáš Hřebík a Matěj Kuntoš. Poděkování a ocenění patří i žákům, kteří uspěli v okresním kole celostátní soutěže ve finanční gramotnosti a získali krásné 2. místo. Všem dětem děkujeme za reprezentaci školy a přejeme mnoho dalších úspěchů.

      Únor, měsíc masopustu, přinesl nejen soustředění na pracovní výkony, ale i zpestření výuky v podobě seznámení s tradicemi i lidmi z cizích zemí. Nejdříve naši školu navštívila studentka Lindsey Wala z Arizony. Žáci měli možnost strávit s ní dvě hodiny, blíže ji poznat a popovídat si s ní.  Děti Lindsey rozuměly a vedly s ní čilou konverzaci, což je nepochybně přínosem pro zbavení se ostychu komunikovat v angličtině. Lindsey souhlasila s tím, že naši školu ještě jednou navštíví před odjezdem do USA. V hodině němčiny se malí němčináři seznámili s masopustní  tradicí v Německu. Nese název „Rosenmontag“  a je to pondělí před Popeleční středou, kdy prochází masopustní průvod ulicemi německých měst. Žáci si připravili krásné masky a mlsali sladkosti od „vrchnosti“- paní učitelky. Závěr měsíce února si děti z 1. stupně užily karnevalového veselí v maskách, které zaujaly barevností i originalitou. A teď už nezbývá, než se těšit na jaro. 

Mgr. Ivana Vobořilová