V pondělí 14. 5. jsme se my, členové žákovského parlamentu, sešli ráno před školou, abychom se společně vydali do Domova pro seniory v Dolní Libchavě.

Cesta byla dlouhá, trvala nám zhruba hodinu. Se seniory jsme se setkali v jejich jídelně, která slouží též jako místnost pro různé společenské akce. Naše hravé dopoledne pro seniory mohlo začít. Všichni jsme měli připravené své aktivity - se seniory jsme si povídali, zahráli si s nimi společenské hry, četli jim přinesené knihy, dokonce bylo na programu i pečení slaných dobrot v jejich malé kuchyňce. Celý náš program uzavřelo taneční vystoupení Hanky, Báry a Karolíny. Honzík s Hankou pak předali paní Holanové, vedoucí Domova pro seniory, dva šeky, každý v hodnotě 1 000 Kč. Tuto částku jsme u nás ve škole vybrali při prodeji školních kalendářů.

Celá akce se nám vydařila a jsme rádi, že jsme mohli seniorům udělat radost a přispět malou finanční částkou ke zpříjemnění života v domově.

Jakub Najberk, 7.B

 

V pondělí  14. 5. jsme se s parlamentem vydali do Domova pro seniory v Dolní Libchavě.

Každý z nás si připravil něco, co by mohlo jeho obyvatele potěšit. Někteří z nás seniorům předčítali, jiní s nimi hráli šachy či pekli společně něco dobrého pro zlepšení nálady.

Pro nás všechny to byl nezapomenutelný zážitek. Bylo velmi zajímavé poslouchat příběhy z dětství, na které tak rádi zavzpomínali. Doufáme, že jsme všem obyvatelům domova udělali radost a zpestřili jim tak dny, které jsou pro některé z nich již po tolika letech únavné.

Klára Pekárková, 9.B

 



Fotografie